PREKO PRAGA! Partizan večeras (21.00) igra protiv Sparte u Ligi konferencija: Želimo pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

PREKO PRAGA! Partizan večeras (21.00) igra protiv Sparte u Ligi konferencija: Želimo pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana gostuju večeras (21.00) ekipi Sparte u Pragu, u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Trener Aleksandar Stanojević rekao je da njegova ekipa već u prvom meču plej-ofa Lige konferencija protiv Sparte želi da napravi pozitivan rezultat.

"Zadovoljstvo nam je da pokažemo naš klub u pravom svetlu. Došli smo u najjačem sastavu, nemamo problema sa povredama. Imamo dve utakmice, ali želimo već sutra da napravimo pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Pragu.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

"Gledali smo dosta utakmica Sparte, to je mlada, poletna ekipa koja napada sa dosta igrača i koja može u svakom trenutku da vas ugrozi i da postigne gol. Spremni smo za sve situacije koje nas očekuju. Rekao sam već, očekujem pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu", rekao je Stanojević.

Upitan šta će biti ključan faktor u večerašnjoj utakmici, Stanojević je rekao da će to biti koncentracija.

"Sigurno da je dobra koncentracija najvažniji faktor jer Sparta ima dobre igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Poslednju utakmicu nisu bili na nivou kao ranije, ali dosta igrača imaju u završnici... S druge strane, moramo da iskoristimo veliki prostor koji ostavljaju iza sebe... Videćemo, ko će se nametnuti", rekao je Stanojević.

Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

Trener crno-belih je naveo da je raspoloženje u ekipi odlično.

"Imamo pozitivne rezultate u prethodnom periodu, tako da dolazimo sa samopouzdanjem i pozitivnim razmišljanjem", zaključio je Stanojević.

Utakmica Sparta - Partizan igra se večeras od 21.00, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

Daleke 1966. godine crno-beli pokorili Prag

Davne 1966. godine, Partizan je imao svoju najuspešniju odiseju u Kupu evropskih šampiona, koja je promovisala i tim koga su mediji odranije zvali – Partizanove bebe.

Sparta je dobila u Pragu 4:1, da bi se crno beli vratili u Beogradu ubedljivom pobedom 5:0 i tako su prošli u polufinale gde ih je čekao Mančester Junajted.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track