JAVIO SE PRAVI KRALJ STRELACA ENGLESKE DRUGE LIGE: Biću zadovoljan ako Aleksandar Mitrović obori moj rekord!
Foto: Shutterstock

ČEMPIONŠIP

JAVIO SE PRAVI KRALJ STRELACA ENGLESKE DRUGE LIGE: Biću zadovoljan ako Aleksandar Mitrović obori moj rekord!

Fudbal -

Gaj Vitingem je dao 42 gola - 11 više od golgetera iz Srbije, dok je igrao u Drugoj ligi Engleske za Portsmut u sezoni 1992/93

Srpski napadač Aleksandar Mitrović prethodnog vikenda sustigao je rekord Ivana Toneja po broju golova u Čempionšipu (31) tokom jedne sezone i sada mu fali samo još jedan da se osami na večnoj listi najboljih strelaca u drugom po rangu takmičenju engleskog klupskog fudbala!

Međutim, ova cifra pokriva samo mečeve od sezone 2004/05 kada je Čempionšip rekonstruisan, dok je pravi kralj strelaca drugog ranga engleskog fudbala Gaj Vitingem koji je 1992/93 postigao čak 42 pogotka!

Vitingem je tada igrao za Portsmut i taj njegov golgeterski učinak je definitivno najveći, a u razgovoru za engleske medije osvrnuo se na Mitrovićev sjajan niz.

- Biću zaista zadovoljan ako sruši moj rekord. Mislim da je u današnje vreme zaista zastrašujuće da neko može da postigne toliki broj golova. Kao što je Portsmut uradio sa mnom, tako i Fulam koristi njega. Stvaraju mu šanse i on ih koristi. nadam se da će biti nagrađen ulaskom u Premijer ligu ako obori rekord, kada ja već nisam - rekao je Vitingem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track