TRIJUMFOVALI FRAJBURG I HOFENHAJM! Minimalna pobeda Arminije, Bohum u sudijskoj nadoknadi stigao do boda protiv Štutgarta
Foto: Profimedia

BUNDESLIGA

TRIJUMFOVALI FRAJBURG I HOFENHAJM! Minimalna pobeda Arminije, Bohum u sudijskoj nadoknadi stigao do boda protiv Štutgarta

Fudbal -

Uzbudljivi i neizvesni mečevi u fudbalskom prvenstvu Nemačke

Fudbaleri Frajburga vratili su se na pobednički kolosek nakon bledih izdanja u januaru i ostvarili veliki trijumf na gostovanju Augzburgu 2:1 u meču 23. kola Bundeslige.

Sve je bilo u prvom poluvremenu kada su viđena sva tri pogotka. Gosti su poveli već u četvrtom minutu pogotkom iskusnog napadača Nilsa Petersena, ali je raspoloženi domaćin uzvratio u 16. minutu egzekucijom Gregoriča.

Sve je bilo rešeno 10 minuta kasnije kada je tačku na meč stavio Šloterbek i tako omogućio Frajburgu da iskoristi kiks trećeplasiranog Bajera iz Leverkuzena i približi mu se na četiri boda zaostatka uz plus tri i meč više u odnosu na Red Bul Lajpcig, glavnog konkurenta za plasman u Ligu šampiona.

Fudbaleri Volfsburga bili su nadomake pobede protiv Hofenhajma, ali su u finišu meča ostali bez tri boda izgubivši sa 2:1, iako su na 15-ak minuta pre kraja vodili.

Vođstvo domaćinu doneo je u 36. minutu mladi napadač Jonas Older Vind, ali je izjednačenje Hofenhajmu u 74. minutu doneo Brun Larsen.

Preokret gostima iz Zinshajma doneo je Andrej Kramarić, samo četiri minuta kasnije.

Minimalnu pobedu ostvarila je Arminija Bilefeld pošto je nanela treći uzastopni poraz Union Berlinu, slavivši sa 1:0 pogotkom Okugave u 53. minutu.

Štutgart je dugo "imao" Bohum, poveo je autogolom Bele-Kotčapa u 56. minutu i delovalo je da je prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza, ali je gost u nadoknadi stigao do boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track