LIDER RUTINSKI PROTIV "FENJERAŠA"! Strelci za Partizan Rikardo Gomes i Jojić, gosti od 50. minuta sa igračem manje! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

LIDER RUTINSKI PROTIV "FENJERAŠA"! Strelci za Partizan Rikardo Gomes i Jojić, gosti od 50. minuta sa igračem manje! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri crno-belih opravdali ulogu favorita protiv Kragujevčana, pitanje pobednika rešeno već u prvom poluvremenu, Ubiparip isključen zbog opasnog starta nad Vujačićem

Crno-beli su zadržali prednost od pet bodova u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu pred 166. prvenstveni večiti derbi na našem najvećem stadionu u sledeću nedelju. Gosti iz Šumadije su bili lak plen za Parni valjak pred blizu 7.000 gledalaca na stadionu u Humskoj ulici: Partizan - Radnički 2:0 (2:0).

Vodeći gol za domaće je postigao Rikardo Gomes na efektan način, kada je sa peterca lobovao golmana gostiju Lukića posle asistencije Meniga. Posle velikog promašaja glavom iz blizine, jedan od najiskuisnijih prvotimaca Partizana Miloš Jojić se iskupio u 38. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca levom negom postigao efektan gol.

FK Partizan
foto: Starsportphoto

U 50. minutu posle neopreznog i veoma opasnog starta nad Vujačićem, koji je nastavio meč sa čalmom na glavi, isključen je napadač radničkog Ubiparip, ali tek posle konstultacija iz VAR sobeglavni sudija Nikola Radaković mu je pokazao crveni karton.

Drugo poluvreme

85. minut - povređenog Vujačića zamenio Bojan Ostojić

69. minut - umesto najboljeg strelca Rikarda Gomesa u igru ulazi mladi napadač Milovanović, a reprezentativca Izraela Bibrasa Natha je zamenio lazar Pavlović

FK Partizan
foto: Starsportphoto

53. min - CRVENI KARTON - napadač Radničkog Ubiparip dobija crveni karton posle konsultacija sa VAR, posle neopreznog i opasnog starta nad Vujačićem, koji nastavlja meč sa čalmom na glavi

Počelo drugo poluvreme

Prvo poluvreme

1 / 8 Foto: Starsport

45. minut - završeno prvo poluvreme

Utakmici prisustvuje 6.767 gledalaca, ulaz je bio besplatan

Partizan
foto: Starsport

38. minut - katastrofalna greška Piščevića koju ne koristi Jojić za novi gol

34. minut - GOOOL! Strelac Miloš Jojić, izvanredan udarac levicom sa ivice šesnaesterca, neodbranjiv šut - 2:0

Partizan
foto: Starsport

33. minut - Veliku šansu ne koristi Terzić

27. minut - odličan potez Jojića, ali Kvinsi Menig nije uspeo da zakači loptu i prosledi je u gol

24. minut - Loša intervencija golmana Stevanovića posle kornera, ali gosti to ne koriste.

22. minut - veliki promašaj Jojića. Posle centaršuta Rikarda bio je sam ispred gola Radničkog, ali je glavom šutirao neprecizno

Partizan, Radnički KG
foto: Starsport

18. minut - GOOOL! Rikardo Gomes je zatresao mrežu sa ivice peterca, posle asistencije Partizanovog junaka iz Praga Meniga.

Bio je to 19. gol najboljeg strelca Superlige Srbije Rikarda Gomesa - 1:0

Partizan, Rikardo
foto: Starsport

7. minut - Prvi pokušaj gostiju, šut Pišćevića, ali nije bilo opasnosti po gol Stevanovića.

Partizan, Rikardo
foto: Starsport

5. minut - Prva šansa za domaćina i dobra intervencija golmana Ognjena Lukića. Natho je sa 18 metara video priliku za šut, lopta je blago odskočila na petercu, ali snašao se čuvar mreže gostiju.

Utakmica je počela

Zvižduci za Lalatovića po dolasku na stadion Partizana

Partizan i Radnički iz Kragujevca sastaju se u 23. kolu Superlige Srbije na stadionu u Humskoj ulici. Zanimljivo je da će igrati vodeći na tabeli protiv poslednjeg. Crno-beli su osokoljeni posle pobedu u Pragu protiv Sparte u Ligi konferencija i apsolutni su favoriti na svom terenu protiv Kragujevčana.

SASTAVI!

Stadion: Partizana. Gledalaca: 6.767. Sudija: Nikola Radaković. Strelci: 1:0 Rikardo Gomes (18), 2:0 Jojić (38)

PARTIZAN: Stevanović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jevtović, Jojić - Terzić, Natho, Menig - Rikardo Gomes. Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIČKI: Lukić, Jovanović, Pecelj, Milisavljević, Varjačić, Piščević, Andrić, Vidović, Gajić, Ubiparip, Tomić. Trener: Nenad Lalatović.

Aleksandar Stanojević poručio je pred meč da od svoje ekipe očekuje koncentraciju i dobro izdanje, iako razume umor i ispražnjenost protiv Sparte iz Praga, gde su crno-beli evrogolom Meniga ostvarili minimnalnu i izuzetno vrednu pobedu u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

- Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite, ni na koji način radite... - poručio je Stanojević, pokušavajući da indirektno ukaže na neke probleme koji su se pojavili već na početklu prolećnog dela sezone u Srbiji.

Trener kragujevačkog tima Nenad Lalatović je čak devet puta uspevao da pobedi Partizan, a svojim igračima je pred susret poručio da ne treba da se plaše crno-belih

- Igračima sam rekao da na toj utakmici nemaju šta da izgube, već samo da dobiju. Pa, ako se desi neko čudo. Svestan sam da je Partizan kvalitetniji, ali ovo je fudbal, ne pobeđuje uvek bolji. Ako neko čudo bude uz nas, ako igrači ispoštuju sve ono što budem tražio od njih... Znam kako se pobeđuje Partizan! Ali, za to morate da imate kvalitet, ali i sreću tog dana. Nama će biti potrebna sreća ako želimo da iznenadimo Partizan. Biće veoma teško, Partizan je apsolutni favorit. Na papiru jeste, a na terenu ćemo videti - naglasio je Lalatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track