MURINJO VIKAO SUDIJI: JUVENTUS TE JE POSLAO! Otkrivena pozadina haosa, Žoze podsetio na NAJCRNJE DANE fudbala u Italiji VIDEO
Foto: Profimedia

PORTUGALAC napravio skandal

MURINJO VIKAO SUDIJI: JUVENTUS TE JE POSLAO! Otkrivena pozadina haosa, Žoze podsetio na NAJCRNJE DANE fudbala u Italiji VIDEO

Fudbal -

Žoze Murinjo važi za jednog od najkontroverznijih ličnosti u svetu fudbala, a svoj status redovno potvrđuje.

Trener Rome je dobio crveni karton na utakmici 26. kola protiv Verone (2:2), a nekoliko dana nakon utakmice pojavila se pozadina situacije u 91. minutu.

Portugalac je ušao u verbalni okršaj sa glavnim sudijom Lukom Pairetom, a tom prilikom je gestikulirao telefoniranje.

Niko nije znao o čemmu se radi, ali sada je cela situacija jasna.

Taj "telefonski poziv" predstavlja podsećanje na Kalčopoli, odnosno skandal u italijanskom fudbalu 2006. godine kada je policija otkrila mrežu nameštanja utakmica u Seriji A i Seriji B. Nakon velike istrage određene su i drakonske kazne za Juventus, Milan, Fiorentinu, Lacio i Ređinu.

Jedan od sudija koji je izbačen iz fudbala nakon Kalčopolija jeste Pjerluiđi Pairet, otac Luke koji je isključio Murinja.

Pjerluiđi trenutno obavlja funkciju osobe zadužene za delegiranje sudija u Seriji A, a Murinjo je, prema informacijama novinara iz Italije, njegovom sinu besno govorio: Namerno su te poslali nama, Juventus te je poslao.

Tako je "Posebni" izazvao skandal u Italiji, a zbog ponašanja i izgovorenih reči preti mu suspenzija od tri utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track