ŠOU, LOLA SMILJANIĆ JE NA DANAŠNJI DAN ZATVORIO MARAKANU: Fudbaler Partizana IZVREĐAO ZVEZDU kao niko do tada! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Jutjub

ovo se ne zaboravlja

ŠOU, LOLA SMILJANIĆ JE NA DANAŠNJI DAN ZATVORIO MARAKANU: Fudbaler Partizana IZVREĐAO ZVEZDU kao niko do tada! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler crno-belih žestoko omalovažio "večitog rivala"

Na današnji dan pre tačno 15 godina Partizan je pobedio Crvenu zvezdu na "Marakani" rezultatom 4:2, a Milan Lola Smiljanić na konferenciji omalovažio velikog rivala kao niko do tada, a ni posle toga.

Tog 24. februara igran je 128. večiti derbi, a Crvena zvezda je u utakmicu sa Partizanom ušla kao apsolutni lider prvenstva, sa 12 bodova viška u odnosu na crno-bele. Trener Zvezde bio je Dušan Bajević, dok je na klupi Partizana sedeo Miroslav Đukić.

Milan Lola Smiljanić, Ognjen Koroman
foto: Starsport

Crvena zvezda igrala je u sastavu: Ranđelović, Basta, Gaj, V. Đorđević, Anđelković, Kastiljo, Gerogijev, Milovanović, Koroman, Burzanović, Đokić. Sa druge strane Partizan je igrao u postavi: Kralj, Rukavina, Bajić, Mihajlov, Lomić, Smiljanić, Maletić, Tomić, Marinković, Lazić, Lazetić.

I jedni i drugi dobro pamte taj 24. februar 2007. godine. Crveno-beli jer su doživeli jedan od najtežih poraza na svom stadionu, a crno-beli zato što su posle 11 godina slavili u Ljutice Bogdana, te prekinuli post dug šest godina bez pobede u večitom derbiju.

Miloš Mihajlov, Branimir Bajić, Ognjen Koroman
foto: Starsport

Gosti iz Humske poveli su pogotkom debitanta Miloša Mihajlova u 40. minuta. Zvezda je izjednačila preko Segunda Kastilja, a onda je su crno-beli sa tri gola zapečatili utakmicu. Strelci su bili Branimir Bajić, Nebojša Marinković i Žarko Lazetić. Poraz crveno-belih ublažio je Igor Burzanović.

Igor Burzanović, Milan Lola Smiljanić
foto: Starsport

Posle utakmice, pravi šou na konferenciji imao je Milan Lola Smiljanić, fudbaler Partizana.

- Meni je ovo sasvim normalno, ništa novo. Ja sam mislio da ćemo ih 5:0 pobediti. Imali su sreće što su samo četiri gola primili. Bilo je još šansi, nismo ih iskoristili... Bez obzira na to, mislim da smo ovaj stadion i ovo sve ovde zatvorili. Pokazali smo ko smo i šta smo. Da imamo karakter, da imamo srce koje smo ostavili na terenu. Crvena zvezda sad neka osvoji titulu ako hoće. Ako je nije sramota, naravno - kazao je Smiljanić.

Milan Lola Smiljanić
foto: Printskrin/Jutjub

Na novinarsko pitanje zašto bi crveno-bele trebalo da bude sramota Smiljanić je "obrazložio":

- Zašto treba da ih bude sramota? Zato što je danas trebalo da bude 0:9. Ali dobro... Sve ste videli, 2:4 na njihovom stadionu... Ovako poniziti Zvezdu ne sećam se da je uspela bilo koja druga ekipa. Ne samo u derbiju, bilo kada. Toliko, nemam šta više da pričam - poručio je Smiljanić, ali od pet narednih derbija Crvena zvezda je dobila tri, dok su dva završena nerešeno.

Ibrahima Gaja, Žarko Lazetić
foto: Starsport

Milan Lola Smiljanić sigurno će biti u protokolu Partizana i u nedelju (18.00), kada Crvena zvezda i crno-beli igraju 166. večiti derbi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track