DERBI KAO NIJEDAN DRUGI! Istorijski susret Zvezde i Partizana PRED PUNOM MARAKANOM! Samo jedna stvar je sigurna!
Foto: Starsport

DAN D

DERBI KAO NIJEDAN DRUGI! Istorijski susret Zvezde i Partizana PRED PUNOM MARAKANOM! Samo jedna stvar je sigurna!

Fudbal -

Večiti derbi je, po već ustaljenom običaju tvrda i ne previše atraktivna utakmica, a čini se da iz izdanja u izdanje navijači imaju sve manje očekivanja.

Međutim, 166. ligaški okršaj Crvene zvezde i Partizana čiji je početak zakazan za nedelju od 18.00 časova, svojevrsni je presedan.

Prvi put u istoriji se večiti rivali sastaju u sezoni u kojoj su obe ekipe obezbedile osminu finala u Evropi, a na atmosferu u pozitivnom smislu utiče i nacionalni koeficijent i činjenica da će Srbija imati dva predstavnika u Ligi šampiona u sezoni 2023/24.

Partizan u najveću utakmicu srpskog fudbala ulazi sa pet bodova prednosti, ali to ne zanima Aleksandra Stanojevića.

- Nije baš isto ako se izgubi derbi, ali su okolnosti sa zalihom od dva i pet bodova slične. Pet bodova je ništa i nećemo kalkulisati u tom pravcu, ali sedam ili osam je već nešto. Značiće nam da ostvarimo pobedu i dođemo korak bliže tituli. Susreću se dve ekipe koje igraju evropsko proleće, a i prethodni dueli su bili veoma neizvesni - poručio je Stanojević.

Aleksandar Stanojević, Dejan Stanković
foto: Starsport

Njegov kolega sa klupe Crvene zvezde, Dejan Stanković, najavio je utakmicu od velike važnosti i istakao da je njegova ekipa spremna za okršaj sa liderom.

- Bilo je već utakmica ili-ili, igrali smo kvalifikacione duele u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ipak možda je ovo najveća utakmica u prethodne dve godine. Bez obzira na to, nećemo samo mi imati teret. Spremni smo za utakmicu koja može da okrene ovaj šampionat. Pricali smo o utakmici prethodnih dana, mislimo da pet bodova nije realna razlika - rekao je Stanković.

Očekuje se da veliku bitku na sredini terena vode Saša Zdjelar i Seku Sanogo, a o tome je govorio i povremeni kapiten Partizana.

- Nisam više mlad da reagujem na prvu. Ne kalkulišem, idem sto posto, ali i gledam da se sacuvam, imam malo kartona, posebno u aktuelnoj sezoni. Sa druge strane, Sanogo ima specifican stil, tako funkcioniše - rekao je Zdjelar.

Mirko Ivanić, Saša Zdjelar
foto: Starsport

Crvena zvezda je u proteklim sezonama bila izuzetno opasna iz prekida, a Mirko Ivanić veruje da bi iz jednog mogao da bude rešen derbi.

- Nisam zadovoljan formom u poslednje tri utakmice, ali sam prezadovoljan kako smo trenirali. Puni smo samopouzdanja i spremni. Prekidi su nešto na čemu radimo. Nadam se da ću da budem čovek odluke, ali jedini cilj je pobeda, nije akcenat na tome ko će da reši utakmicu - poručio je Ivanić.

Puna Marakana!

Svako ko je kupio kartu za utakmicu Crvene zvezde protiv Čukaričkog na kojoj je bilo prisutno više od 18.000 navijača dobio je i ulaznicu za večiti derbi. I pored toga, prodaja za susret dva najveća srpska kluba odvijala se odlično.

Očekuje se da tribine stadiona Rajko Mitić budu odlično popunjene, a prema poslednjim podacima, malo je karata ostalo u prodaji.

Kurir sport / A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track