KONFERENCIJA STANOJEVIĆA: Pogrešio sam postavu, ja sam kriv!
Foto: Starsport

PREUZEO ODGOVORNOST

KONFERENCIJA STANOJEVIĆA: Pogrešio sam postavu, ja sam kriv!

Fudbal -

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, nije bio zadovoljan izdanjem svog tima, čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i rekao da bi mnogo toga promenio da može.

- Zaslužena pobeda Crvene zvezde. mnogo su bolje ušli u utakmicu od nas. Nismo imali rešenja u napadu, brzo smo gubili lopte. ja sam napravio loš odabir ekipe. Žao mi je naših navijača. Zvezdina čista pobeda, zaslužena. Trgli smo se u drugom delu, ali ih nismo ugrozili. Sve je bilo fer i korektno - rekao je Stanojević i dodao:

- Ne bih individualno analizirao svoje igrače. Stavili smo ofanzivan tim. Nismo bili sveži, nismo dobijali duele, davali pasove. Pita se i protivnik. Zvezda nam nije dozvolila da pravimo šanse. Pogrešio sam sa igračima sa kojima sam krenuo.

Komentarisao je Stanojević razgovor sa kolegom Stankovićem i dijalog sa sudijom Jovanovićem.

- Sa Dekijem, pričao sam normalno, bio je super korektan. Sudiju sam pitao zašto mi je dao žuti karton. Nemam zamerku na suđenje, gledaću analizu. Ono što sam video, nije grešio. Sudio je...Mislim da nije grešio.

Osvrnuo se Stanojević i na utakmicu sa Spartom.

- Mislim da je trebalo da napravim takmičarskiji tim. Potrošila nas je utakmica sa Spartom, Zvezda je imala svoj način igre. Ovo nije alibi, niti ga tražim. Možda da sam tri promene napravio, da sam počeo kao što sam izvršio izmene u drugom delu. To je jedan od razloga našeg poraza, a drugi što nam Zvezda nije omogućila da igramo.

O borbi za titulu kaže.

- Mi i Zvezda smo favoriti, borićemo se. I dalje smo u trci, imamo dva boda više. Teška je liga, sami odlučujemo, biće kikseva. Zadovoljan sam što je bio pun stadion, srećan sam da smo akteri ovako lepe priče, ali nisam srećan što smo izgubili.

U narednim mečevima Partizan igra sa klubovima iz vrha Superlige, što može stvoriti pritosak posle poraza u derbiju.

- Mnogo nam je bolje na okus dva, nego da smo na minus pet. Na nama je, ako vredimo, ako smo pravi zadržaćemo prednost. Dugo je prvenstvo, sve zavisi od nas - zaključio je trener Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track