KONFERENCIJA STANKOVIĆA: Partizan je jako teško pobediti, Srnić je BLAGO!
Foto: @starsport

prezadovoljan

KONFERENCIJA STANKOVIĆA: Partizan je jako teško pobediti, Srnić je BLAGO!

Fudbal -

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, bio je zadovoljan pobedom u derbiju. Ukazao je na neke bitne, ali sitne detalje koji su dobeli pobedu nad Partizanom.

- Dobro smo analizirali utakmicu. Sad kad se dobije...Bilo je dosta pritiska, na klub, na mene, igrače. Momci su verovali u sve što smo spremali, odradili su nestvaran posao. U drugom poluvremenu nije bio isti ritam ko u prvih 45 minuta. Ali, to je normalno. Tok utakmice išao je kako smo zamislili - rekao je Stanković i nastavio:

- Svi su momci bili sjajni. Neću o pojedincima. Neću da izdvojim bilo koga. Srnić, Drago, Sale, Ohi... Neću da izdvajam, mnogo su momci odradili posla, posebno što se nije videlo. Bili smo svežiji, dobijali duele na sredini, nismo im dali da nas spuste na naših 16 metara.

Komentarisao je Stanković i Partizan.

- Čestitke Saletu, stvarno igraju dobar fudbal. Teška su ekipa za pobediti. Nama je ova pobeda bila mnogo bitna za priključak. Vratili smo se u igru, na minus dva smo. Moramo sve da dobijemo i čekamo sledeći derbi, ili da čekamo njihov kiks.

Pohvalio je strelce. Ohija koji je debitovao u derbiju golom i Kataija. - Sjajno su odreagovali obojica, tu su da daju golove. (smeh)

Analizirao je Srnića, koji je po oceni izveštača Kurira bio najbolji akter u 166.derbiju.

- Dobije se dosta na ravnoteži sa tipom igrača kao što je Srnić. Može dva posla da odradi vrhunski, donelo nam je prevagu. Srnić je zlato od igrača, zlatan komak koji obožava ovaj klub i za njega spreman sve d da. Za mene jije bio iznenađenje.

Stankoviću je bilo drago zbog trijumfa na Marakani, a posvetio je pažnju i Rendžersu.

- Lepo je kad dobiješ kod kuće, kad je odbraniš. Pobediš na Marakani. Neko ko je rođeni zvezdaš, bude ti drago... Dobili smo na samopouzdanju, na energiji. Tokom priprema odradili smo odličan fizički posao za derbi i ono što nas čeka u Evropi. Biće teško i nama i Rendžersu. Imamo šansu i nadu koju nam ne mogu oduzeti. Ne pretim, da se razumemo. (smeh)

Sjajna odbrana Borjana, kada je skinuo zicer Menigu kod 0:0, bila je ključni detalj derbija.

- Iako smo imali u tim momentima dominaciju, desila se izgubljena lopta i niihova brza tranzicija. Kvaliteti Borjanovi nilada se nisu dovodili u pitanje.

Pričao je i o razgovoru sa Stanojevićem posle meča

- Imali smo dva tri sportska komentara.Čestitke za pobedu protiv Sparte. Konstruktivna diskusija između dva trenera i rivala koji se poštuju.

Rodić je izašao iz preventivnih razloga.

- Rodić je dobro, dobio je udarac u glavu posle duela sa igračem Partizana, vrtelo mu se u glavi.

Na stadionu je bilo više od 45.000 ljudi.

- Presrećan sam što je Marakan bila puna. Čarki je bilo, i treba da se zadžrimo na tome. Suđenje je bilo na nivou, da li je bilo grešaka, ne bih da komentarišem.

Ivanić polako diže formu.

- Mića je odigrao monstruozno, otvoriće mu se. Prezadovoljan sam kako je izgledao, kao i svi ostali - zaključio je Stanković konferenciju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track