BEZOBZIRNO UDARILI NA RUSKI FUDBAL: Strani igrači bi mogli da napuste svoje klubove BEZ OBEŠTEĆENJA, šta je sa SRBIMA?!
Foto: Profimedia

sila boga ne moli

BEZOBZIRNO UDARILI NA RUSKI FUDBAL: Strani igrači bi mogli da napuste svoje klubove BEZ OBEŠTEĆENJA, šta je sa SRBIMA?!

Fudbal -

Neverovatna inicijativa organizacije FIFPro i zahtev UEFA bez pravnog utemeljenja

Međunarodne sportske organizacije zauzele su stranu u sukobu Rusije i Ukrajine. Ruske reprezentacije i klubovi izbačeni su iz skoro svih takmičenja. A, sada se pojavio predlog da se podrže svi strani fudbaleru u prvenstvu Rusije da bez problema napuste klubove i tu zemlju.

Zenit
foto: Profimedia

O čemu se radi? Holandski portal "VVCS" donosi tu vest sa izjavom Luisa Everarda, šefa organizacije FIFPro, koji je potvrdio da se ta solucija ozbiljno razmatra u fudbalskim krugovima.

- Tražili smo od FIFA da to uradi. Ovo je mera koja bi uskoro mogla da bude usvojena. Zbog rata bi igračima trebalo omogućiti da raskinu ugovor bez nadoknade - rekao je Everard.

Luis Everard
foto: Printskrin/Jutjub

Usled ogromnog pritiska poslednjih dana vrlo lako bi moglo da se desi da FIFA prihvati inicijativu FIFPro. Ukoliko se to desi, svi strani fudbaleri u ruskoj Premijer ligi bi imali pravo da napuste klubove bez bilo kakvog obeštećenja. U toj organizaciji kažu da bi zbog ratnih sukoba u Ukrajini i sve većih sankcija po Rusiju, ova odluka bila opravdana, iako nije pravno utemeljena.

Ako bi FIFA ovaj predlog potvrdila, to bi bio ogroman udarac za ruski fudbal, jer u toj zemlji igra više od 130 stranih fudbalera. Najviše je Brazilaca, njih 13.

Đorđe Despotović, Uroš Radaković, Goran Čaušić
foto: www.arsenaltula.ru

Kada je reč o srpskim fudbalerima, u Rusiji igraju Đorđe Despotović, Uroš Radaković i Goran Čaušić (Arsenal Tula), Ivan Miladinović (Nižnji), Nemanja Glavčić (Himki), Nemanja G. Miletić (Ufa), Dominik Dinga (Ural) i Miroslav Bogosavac (Ahmat).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track