BOMBA IZ UEFA, ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Suspenzija ruskih klubova, NION pomaže SRBIJI!
Foto: Starsport

nije baš realno, ali

BOMBA IZ UEFA, ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Suspenzija ruskih klubova, NION pomaže SRBIJI!

Fudbal -

Po onoj narodnoj, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane

UEFA je do daljeg suspendovala ruske klubove i reprezentaciju iz svojih takmičenja. To znači da bi Srbija već sledeće sezone mogla da ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Aleksandar Katai, Saša Zdjelar
foto: Starsport

Naime, Rusija se trenutno nalazi na osmoj poziciji i na tom mestu bi sigurno ostala i sledeće takmičarske godine. Međutim, ukoliko mere UEFA o suspenziji ostanu na snazi, ruskim klubovima biće onemogućemo da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konfederacije. Ta osma pozicija donosi prvaku države direktno mesto u Ligi šampiona, a drugoplasiranom timu igranje u istom takmičenju od trećeg kola kvalifikacija, piše Sportski žurnal.

Fakat je da će doći do preraspodele mesta na nižim pozicijama, ukoliko ostane suspenzija za ruske klubove. U tom slučaju prvak Škotske bi otišao za poziciju više, samim tim bi i Srbija umesto na 16. bila na 15. mestu UEFA rang liste.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Baš ta pozicija koju sada drži Kipar donosi pet viza za klubove u evropskim takmičenjima, odnosno dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Oba tima bi počela takmičenje od drugog kola kvalifikacija, podeljeni u "stazu šampiona" i "stazu pratilaca".

Sve ovo bi moglo da stupi na snagu u junu ove godine, ukoliko do tada ruski klubovima ne bude ukinuta suspenzija od strane UEFA. Pored dva tima koja bi igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, osvajač Kupa Srbije igrao bi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a dva najbolje plasirana kluba u prvenstvu u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Kurir sport

Bonus video:

01:21

ZVEZDA IMA VELIKU PODRŠKU: Deca sa svih strana hrle ka Marakani!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track