DUŠANA ČEKA PAKAO! Posle navijača se javio i kontroverzni predsednik: Vlahović je otišao ZBOG NOVCA, nikad ga ne bih prodao Juveu!
Foto: Profimedia

povratak u Firencu

DUŠANA ČEKA PAKAO! Posle navijača se javio i kontroverzni predsednik: Vlahović je otišao ZBOG NOVCA, nikad ga ne bih prodao Juveu!

Fudbal -

Nekadašnji predsednik Fiorentine, Vitorio Čeki Gori, govorio je o sličnostima između odlaska Dušana Vlahovića u Juventus na zimu 2022. godine i transfera legendarnog Roberta Bađa u isti klub 1990. godine.

Gori je kao predsednik vodio klub iz Firence od 1993. do 2001. godine.

Podsetimo, transfer Dušana Vlahovića u Juventus je podigao puno prašine. Navijači su Srbinu uputili preteće poruke, a na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama nije moglo da se pročita nijedno slovo o reprezentativcu Srbije što je običaj kada igrač napušta klub.

Takođe, ni Vlahović nije želeo da posveti pažnju Fiorentini i da se, eventualno zahvali klubu u kojem je stigao do vrha evropskog fudbala.

S obzirom na to da će Vlahović u sredu (21.00) u okviru polufinala Kupa Italije prvi put igrati na stadionu Artemio Franki kao gost, već su se oglasili navijači FIorentine, koji su najavili pakao Srbinu.

Gorija su pitali da li bi prodao srpskog centarfora da je bio na čelu kluba u trenutku kada je on igrao za njega.

- Nikada, bez sumnje bih zadržao i njega i Kjezu... Videćete šta će da urade u Juventusu. Da ih je Fiornetina zadržala mogla je da napravi zaista jak tim oko njih - poručio je osamdesetogodišnji Gori.

On je poredio odlazak Vlahovića sa Bađovim odlaskom iz kluba.

- Sećam se, kad smo došli u klub, Bađo je tek bio prodat Juventsu. Bili smo na večeri, pitao me je: ‘Kako da idem u Juventus?’ Na kraju je ispalo dobro, popravio je i odnos s navijačima Viole. Naravno, Vlahović je tek otišao. To je bilo pitanje novca, želeo je u tim koji ćemo dati više i koji će svake sezone napadati skudeto i nuditi mu evropski fudbal. Ali ne zaboravimo, Vlahović nije Bađo. Dobar je igrač, ali cenićemo na osnovu igara u najtežim utakmicama - poručio je nekadašnji predsednik Fiorentine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track