VLAHOVIĆ POSLE 43 DANA KAO NEPRIJATELJ U SVOM DOMU: Fjorentina bila bolja, Juventus slavio u Firenci, udario Srbin na Srbina!
Foto: Profimedia

KUP ITALIJE

VLAHOVIĆ POSLE 43 DANA KAO NEPRIJATELJ U SVOM DOMU: Fjorentina bila bolja, Juventus slavio u Firenci, udario Srbin na Srbina!

Fudbal -

U Kupu Italije, za razliku od evropskih kupova, još samo ove sezone važi pravilo da u slučaju poravnatog ukupnog skora dalje ide ekipa koja je postigla više golova u gostima!

Polufinalni meč Kupa Italije u Firenci završen je pobedom gostiju iz Torina autogolom rezerviste Venutija posle akcije Rabioa u sudijskoj nadoknadi vremena! U centru pažnje je sve vreme bio srpski reprezentativac Dušan Vlahović, koji je prvi put u "svom domu" došao kao neprijatelj. Srbin je nedavno iz Fjorentine prešao u najtrofejniji italijanski klub Juventus u transferu vrednom oko 80 miliona evra!

Dušan Vlahović, Juventus, Fjorentina
foto: Printskrin

Vlahoviću je prema očekivanjima priređen vruć doček od gnevnih navijača "ljubičastih". Na tribinama je bilo oko 40.000 gledalaca, a svaki kontakt Vlahovića sa loptom je propraćen zvižducima. Fjorentina je imala više od igre, nekoliko veoma povoljnih prilika, pogodili su i stativu, tako da im je nedostajala i sreća, a tragičar je bio Venuti. Oslabljeni Juventus je bio zadovoljniji epilogom meča u Firenci, uzdajući se u prolaz u revanšu u Torinu.

Prvu veliku priliku za Juventus imao je Dušan Vlahović u 56. minutu, kada je hteo levom nogom na maestralan način da lobuje golmana domaćih Teračiana, koji je ipak uspeo jednom rukom jedva da reaguje i izbaci loptu u korner! U 72. minutu odbrambeni igrač Fjorentine Nikola Milenković je dobio žuti karton.

Stadion: Artemio Franki u Firenci. Gledalaca: 40.000. Sudija: Gvida. Strelac: 0:1 Venuti (autogol) u 90+1. minutu.

FJORENTINA (4-3-3): Teračiano - Odriozola, Milenković, Igor, Biragi - Bonaventura, Toreira, Kastrovili - Ikone, Pjontek, Saponara. Trenert: Vičenco Italijano.

JUVENTUS (3-5-2): Perin - Danilo, De Liht, De Šiljo - Ake, Lokateli, Artur, Rabio, Pelegrini - Kin, Vlahović. Trener: Masimilijano Alegri.

Karte razgrabljene, na tribinama stadiona Artemio Franki više od 40.000 gledalaca. Paklen doček za Dušana Vlahovića!

Posle 43 dana Vlahović je ponovo na stadionu Artemio Franki. Poslednji put pre prelaska u Juventus, igrao je za Fjorentinu, koja je Đenovu deklasirala sa 6:0.

Legendarni argentinski fudbaler i jedan od najboljih fudbalera Fjorentine u istoriji Gabrijel Batistuta nalazi se na stadionu Artemio Franki u Firenci. Batistuta je odigrao 332 utakmice za Fjorentinu i dao 207 golova.

Dušan Vlahović, Juventus, Fjorentina
foto: Printskrin

Najbolji strelac italijanske Serije A Dušan Vlahović, predvodiće napad Juventusa u Firenci u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije protiv svog donedavnog kluba Fjorentine. U domaćem timu je defanzivac i srpski reprezentativac Nikola Milenković, Vlahovićev prijatelj, ali na terenu će prvi put igrati jedan protiv drugoga i Srbin će udariti na Srbina u Toskani!

Meč je na programu u sredu od 21 čas na stadionu Artemio Franki, gde je specijalno zbog Vlahovića gostima iz Torina priređen "vruć doček". Inače, toroinska "stara dama" je jedan od najneomiljenijih klubova u Toskani.

Srpski reprezentartivac koji je tek nedavno napunio 22 godine, zimus je prešao iz Fjorentine u Juventus, koja je za obeštećenje izdvojila oko 80 miliona evra. Vlahović je već na prvenstvenom debiju za najtrofejniji italijanski klub dao gol protiv Verone u Torinu, posle svega 32. sekunde zatresao je i mrežu Viljereala u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a nedavno je kao dvostruki strelac bio najzaslužiji za pobedu i tri bodo na gostovanju Empoliju.

U polufinalu Kupa Italije igraju se po dve utakmice, a revanš u Torinu je na programu tek 21. aprila. U prvom meču prvog polufinalnog duela u gradskom derbiju između Milana i Intera na San Siru nije bilo golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track