SPORTSKI RAT RUSA I UKRAJINACA: Dzjuba je odgovorio Mikolenku i Jermolenku na PROVOKACIJE I VREĐANJE, ali GOSPODSKI!
Foto: AP / Jonathan Nackstrand, Shutterstock, EPA/Sergey Dolzhenko

staložen i odmeren

SPORTSKI RAT RUSA I UKRAJINACA: Dzjuba je odgovorio Mikolenku i Jermolenku na PROVOKACIJE I VREĐANJE, ali GOSPODSKI!

Fudbal -

Kapiten ruske fudbalske reprezentacije nije pao u vatru i histeriju

Artjom Dzjuba, kapiten fudbalske reprezentacije Rusije, oglasio se saopštenjem posle niza uvreda koje su na njegov račun izrekli ukrajinski fudbaleri, pre svih Vitalij Mikolenko, ali i Andrej Jermolenko.

Artem Dzjuba
foto: EPA

Artjom Dzjuba, fudbaler Zenita, poručio je da je protivnik bilo kakvog rata, ali i da je ponosan što je Rus.

Mikolenko, fudbaler engleskog Evertona, uputio je žestoke uvrede na račun Dzjube, poželevši mu doživotni zatvor i uvredivši mu decu.

- Ne želim da komentarišem dešavanja u Ukrajini. Ne zato što se plašim da uradim to, nego zato što nisam ekspert u politici. Nikada se nisam uplitao u to, niti ću, za razliku od mnogih političkih naučnika i virusologa koji su postali popularni na internetu. Ali, kao i svaka osoba, imam svoj stav. Pošto sam uvučen u temu, sa svih strana, ja ću izneti svoj stav - obrazložio je Dzjuba.

Artem Dzjuba
foto: EPA

Kako je istakao, on je protiv bilo kakvog rata i konstatuje da je rat strašna stvar.

- Takođe, ja sam protiv diskriminacije po nacionalnom nivou. Mene nije sramota što sam Rus. Ja sam ponosan što sam Rus i ne razumem zašto sportisti sada treba da trpe. Ja sam protiv dvostrukih standarda. Zašto svi vrište o tome da sport treba da bude odvojen od politike, a kada se pojavi prva šansa, kada je Rusija u pitanju, taj princip je potpuno zaboravljen? Ponavljam, rat je užasna stvar, u stresnim situacijama ljudi pokazuju svoju prirodu, ponekad negativnu. Koliko je zluradosti i blata bačeno na ceo ruski narod, bez obzira na poziciju i profesiju?“

Dzjuba je istakao da sve to kreira još veću negativnost.

- Rat će se završiti, ali ljudski odnosi će ostati i stvari neće moći da se vrate na staro. Mislite o tome!

Vitali Mikolenko
foto: EPA

Rus je imao poruku i za „kolege koje sede u vilama u Engleskoj“, pre svega Mikolenku. Mislio je i na Jermolenka, koji je obeležio ruske fudbalere, vređao ih, iako je rođen u Rusiji u Sankt Peterburgu.

- Ti koji govore odvratne stvari – mi ne možemo da budemo uvređeni time, mi razumemo sve! Mir i dobrobit svima - zaključio je Dzjuba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track