VAR ZADRŽAO PARTIZAN NA PRVOM MESTU: Crno-beli se mučili na katastrofalnom terenu u Subotici, Natho iz penala doneo važnu pobedu
Foto: Starsport

SUPER LIGA

VAR ZADRŽAO PARTIZAN NA PRVOM MESTU: Crno-beli se mučili na katastrofalnom terenu u Subotici, Natho iz penala doneo važnu pobedu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana ostvarili su izuzetno važnu pobedu na teškom gostovanju Spartaku u Subotici rezultatom 1:0

Velika tri boda za Partizan u Subotici! Crno-beli su posle prave drame došli do minimalne pobede (1:0) koja ih je ostavila na prvom mestu tabele Super lige. Trenutak odluke desio se u 81. minutu.

Posle kontakta Jovića sa jednim fudbalerom domaćeg tima sudija Lazar Lukić pokazao je da nema penala, ali posle poziva iz VAR sobe otišao je da pregleda snimak. Dugo je Lukić razmatrao spornu situaciju i na kraju je presudio - penal.

Siguran sa bele tačke u 85. minutu bio je Nahto!

Prvo poluvreme bilo je gotovo potpuno ravnopravno, a oba tima su propustila nekoliko prilika. Utisak je da je Spartak imao bolje šanse. U nastavku crno-beli su preuzeli potpunu dominaciju, ali nije bilo konkretni u završnici. U mnogome razlog za to je katastrofalan teren! Ono je više bila oranica, nego fudbalski stadion.

Partizan je sa ova tri boda zadržao liderku poziciju na terenu Super lige. Trenutno sa pet bodova više od Crvene zvezde, koja svoj meč protiv Novog Pazara počinje uskoro na stadionu "Rajko Mitić".

1 / 10 Foto: Starsport

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Spartak Subotica - Partizan 0:1

Drugo poluvreme:

99' Kraj utakmice! Izuzetno napet meč završen je pobedom Partizana.

95' Velika šansa posle kontranapada. Spartak pokušava da izjednači u završnici, ali ostavlja puno prostora Partizanu. Prvo je Dubljanić sprečio gol Milovanovića u "1 na 1" situaciju, a onda je Jović promašio praktično prazan gol.

91' - Lukić je odlučio da će se igrati sedam minuta nadoknade vremena.

90' - Velika napetost u završnici meča i fizički obračun fudbalera dve ekipe nakon burne reakcije Partizanovih igrača i trenera sa klupe zbog odluke Lukića da ne dosudi prekršaj. Odjednom se stvorila velika gužva nekoliko minuta pred kraj.

85' - GOOOL! Natho je strelac važnog gola za Partizan!

83' - Penal za Partizan! Sudija Lazar Lukić je dobio poziv iz VAR sobe zbog situacije u kojoj je Nemanja Jović završio na zemlji posle duela sa defanzivcem Spartaka, nakon čega je odlučio da pokaže na belu tačku.

80' - Ređaju se sada šanse! Stevanović je odličnom intervencijom sačuvao mrežu svoje ekipe, a potom je Rikardo u kontranapadu šutirao preko gola.

Partizan, FK Partizan, FK Spartak Subotica
foto: Starsport

78' - Velika borba u ovim trenucima i novi korneri za crno-bele. Dubljanić je odlično reagovao nakon udarca Holendera, a udarci iz ugla nisu doneli puno gostima.

73' - Sve češće reaguje Aleksandar Stanojević kraj terena šta god da se dogodi na terenu. Bodri trener crno-belih svoje fudbalere koji već neko vreme nisu stvorili dobru situaciju pred golom rivala.

66' - Iskontrolisao je Spartak ozbiljnu inicijativu Partizana sa početka drugog poluvremena. Crno-beli igraju bolje u nastavku u poređenju sa prvih 45 minuta, Subotičani se još uvek čvrsto drže protiv lidera prvenstva.

FK Spartak Subotica, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

59' - Novi korner za crno-bele i dobra reakcija odbrane Spartaka.

55' - Dobra pozicija, ali loš uradac... Rikardo je pao nakon duela sa Miloševićem, a lopta je nakon udarca Uroševića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara od gola pogodila živi zid.

52' - Ozbiljno su od starta drugog dela pritisli gosti Subotičane, napdajau i sa obe strane, ali ni pored nekoliko dobrih centaršuteva, nisu napravili ozbiljniju šansu za gol.

FK Spartak Subotica, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

46' - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Subotici.

Prvo poluvreme:

45' - Kraj poluvremena. Tražili su gosti jedanaesterac, međutim, nakon odluke Lazara Lukića da dosudi korner, ali i potvrde iz VAR sobe da lopta nije pogodila u ruku defanzivca Spartaka, utakmica je nastavljena, a poluvreme završeno.

Crno-beli su imali svoje šanse, najbolju na meču nije iskoristio Terzić, a u samoj završnici domaćini su izdržali veliki pritisak Partizana.

Evidentno je da nije lako igrati na terenu u Subotici, a domaćini su takođe uspeli da priprete u prvih 45 minuta. Srećković se dva puta našao u dobroj situaciji, a u oba slučaja je Stevanović dobro reagovao.

Partizan, FK Partizan, FK Spartak Subotica
foto: Starsport

43' - Primetno je da crno-beli imaju probleme sa terenom po kojem je teško zadržati loptu, a odličnu šansu posle udarca iz ugla je imao Urošević. Njegov snažan udarac je odbranio Dubljanić.

37' - Tvrda utakmica na severu Srbije, udarac Šimure sa distance bio je snažan, ali je lopta završila pored gola.

29' - Nova šansa za Spartak. Nikola Srećković je ponovo bio u dobroj situaciji i opet je Stevanović odlično reagovao. Fudbaler Subotičana je utrčao u kazneni prostor, šutirao je iz prve, ali je čuvar mreže bio odlično postavljen, a nakon što je Srećković posle odbitka pokušao da uputi centaršut, opet je Stevanović dobro reagovao.

Partizan, FK Partizan, FK Spartak Subotica
foto: Starsport

16' - Prva šansa za domaćine. Srećković je šutirao, golman Stevanović je sprečio vođstvo Spartaka..

11' - Miran početak utakmice prekinula je prilika u kojoj se našao Nikola Terzić. Mladi fudbaler crno-belih je šutirao nakon što se lopte do njega odbila posle pokušaja Rikarda, ali je golman Mišo Dubljanić odlično reagovao i nogom je sprečio pogodak Partizana.

1' - Počela je utakmica u Subotici.

Uoči utakmice:

Pred sam početak utakmice temperatura u Subotici iznosi 5 stepeni Celzijusovih, a teren na Gradskom stadionu je u katastrofalnom stanju. Na većem delu terena fali trave, pa bi fudbaleri dve ekipe tokom meča mogli da naiđu na probleme.

Sastavi:

Spartak: Dubljanin - Šimura, Bogićević, Đurasović, Srećković, Nikolić, Milošević, Vidaković, Ostojić, Tufegdžić, Bijelović

Partizan: Popović - Živković, Saničanić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Natho - L. Pavlović, Terzić, Menig - Gomeš

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, najavio je da njegovu ekipu čeka težak meč nakon što je na stadionu u Humskoj u prošlom kolu, u poslednjim minutima umalo ostala bez pobede u poslednjim minutima utakmice protiv Mladosti.

- Idemo na teško gostovanje, nezgodno za nas. Sećamo se kako je prethodna utakmica završena... U poslednjem minutu smo osigurali pobedu. Motivisani smo da pobedimo i zadržimo prvo mesto. Spartak je podigao formu, što je pokazao u poslednje dve utakmice i igrom i rezultatima. Sigurno da su veoma opasni. Ne znamo još da li se Nikolić oporavio, da li će moći da igra. Izuzetan igrač. Tufegdžić je izašao iz povrede... Svesni smo svega što nas čeka. Imaju snagu u sredini, fiziku, visoke igrače. Respektujemo svakog, ali verujemo da smo sposobni da dođemo do rezultata koji želimo - rekao je Stanojević.

Nebojša Vukčević, Stanojevićev kolega sa klupe Subotičana zna da su crno-beli favoriti, ali veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje.

- Dobro smo trenirali protekle nedelje. Dočekujemo ekipu Partizana koja je lider na tabeli, broj 1 u Srbiji i igraju najbolji i najlepši fudbal. Očekujemo pravi fudbalski megdan, da napravimo fudbalski spektakl za publiku. Pozvao bih ovom prilikom navijače i fudbalske sladokusce da dodju na utakmicu i pruže podršku ovim mladim igračima, a mi ćemo sve učiniti da od te utzakmice napravimo fudbalski spektakl. Partizan je ekipa o kojoj ne treba puno pričati, nama je jasno sa kime igramo i ovo je za nas fantastičan momenat da pokažemo sebe u pravom svetlu - istakao je Vukčević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track