UEFA ODREDILA ARBITRE ZVEZDI I PARTIZANU: Večitima pravdu dele Holanđanin i Italijan!
Foto: @starsport

evropski kupovi

UEFA ODREDILA ARBITRE ZVEZDI I PARTIZANU: Večitima pravdu dele Holanđanin i Italijan!

Fudbal -

Meč u Glazgovu sudiće Serdar Gozibijak, a na stadionu u Humskoj ulici Maurisio Marijani

Evropska fudbalska unija (UEFA), odredila je arbitre za mečeve osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija, pa tako Holanđanin Serdar Gozibijik vodi meč Glazgov Rendžers - Crvena zvezda (21.00), a Italijan Maurisio Marijani meč u Humskoj između Partizana i Fejenorda (18.45).

Holanđanin turskog porekla je veoma poznat crveno-belima jer im je do sada delio pravdu već dva puta. Prvi put u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope u Ređo Emiliji protiv Sasuola (2016/17), koji su izgubili ubedljivo 3:0, a drugi put je vodio meč u Slovačkoj. Zvezda je u sezoni 2018/19. pobedila Spartak u Trnavi u produžecima 2:1 i plasirala se u plej.of, a zatim i u grupnu fazu Lige šampiona.

Gozibijik je vodio i meč u Beogradu u kvalifikacijama za EURO 2020. godine između Srbije i Luksemburga (3:2).

Ove sezone Holanđanin je sudio tri meča grupne faze Lige šampiona, jedan u kvalifikacijama, nedavno je vodio duel Porta i Lacija u osmini finala Lige Evrope, a gledali smo ga na centru i u duelu između Santa Klare i Partizana (2:1) u prvom duelu plej-ofa za Ligu konferencija. Gozibijik ima samo 36 godina, ali je FIFA arbitar od 2012. i spada u red najboljih arbitara.

Duel u Humskoj poveren je Italijanu iz mlađe garde. Marijani (40) je ove sezone dobro vodio tri duela grupne faze Lige Evrope, bio je i na centru u baražu osmine finala Lige konferencija u Istanbulu na meču Fenerbahče - Slavija Prag, a dodeljena su mu bila i dva meča kvalifikacija u Ligi Evrope i Ligi konferencija. FIFA sudija postao je 2019. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track