UKRAJINSKA AMBASADORKA HTELA DA SMENI RUSA KOJI TRENIRA DVA SRBINA: Navijači rekli NE!!! Sport pobedio politiku!
Foto: EPA/Hannah McKay, Twitter

pritisak

UKRAJINSKA AMBASADORKA HTELA DA SMENI RUSA KOJI TRENIRA DVA SRBINA: Navijači rekli NE!!! Sport pobedio politiku!

Fudbal -

Stanislav Čerčesov ostaje na čelu Ferencvaroša

Neverovatna vest dolazi iz Mađarske. Tamo je ambasadorka Ukrajine u toj zemlji Ljubov Nepop javno apelovala na klub Ferencvaroš da smeni Stanislava Čerčesova sa mesta trenera, samo zato što je Rus.

Stanislav Čerčesov
foto: EPA

Klub se nije oglašavao povodom ovog pritiska, ali zato jesu navijači popularnog Fradija. Ogromna većina simpatizera jednog od najpopularnijih fudbalskih klubova u Mađarskoj stali su uz svog trenera. Time su jasno pokazali da je sport iznad politike.

Na portalu www.ulloi129.hu sprovedena je anketa. Prema rezultatima iste, čak 92% navijača ne podržava predlog da se Čerčesov otpusti zbog njegove nacionalnosti. Odnosno samo zato što je Rus.

Ferencvaroš
foto: Printskrin/Tviter

Ambasadorka Ukrajine u Mađarskoj Ljubov Nepop ranije je zatražila da Ferencvaroš otpusti Stanislava Čerčesova, zbog vojne operacije Rusije u Ukrajini. Bivši selektor ruske reprezentacije došao je u Fradi u decembru prošle godine.

Vrlo brzo je sredio stanje u ekipi, tako da je klub iz Budimpešte lider na tabeli šampionata Mađarske. Za Ferencvaroš igraju dvojica Srba, bivši fudbaleri Crvene zvezde Marko Marin i Željko Gavrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track