STANOJEVIĆ ISKREN PRED FEJENORD: Imam strah, ali mi pišemo istoriju PARTIZANA, sutra momcima ne treba MOTIVACIJA (VIDEO)
Foto: Starsport©

liga konferencije

STANOJEVIĆ ISKREN PRED FEJENORD: Imam strah, ali mi pišemo istoriju PARTIZANA, sutra momcima ne treba MOTIVACIJA (VIDEO)

Fudbal -

Trener Partizana nema dilema kada je u pitanju startnih 11

Aleksandar Stanojević veruje u svoj tim i nada se dobrom rezultatu protiv Fejenorda. Crno-beli sutra od 18.45 sati igraju u Humskoj prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope protiv holandskog predstavnika.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

- Izuzetno smo ponosni na klub, igrače i navijače što možemo da pristvujemo ovakvom spektaklu kao što su evropske utakmice. Želim da uživamo sutra, da igramo sa ponosom i pokažemo sebe u najboljem svetlu. Da napravimo još jedan korak u istoriji, da damo sve od sebe - rekao je Aleksandar Stanojević.

Pošto Rikardo ne igra zbog kartona, prva opcija u napadu biće mladi Marko Milovanović. Spreman je i Lazar Marković kao i svi ostali igrači.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

- Ima i drugih opcija, ali ću se opredeliti za našu mladost i budućnost. Nemam dilemu, znam sastav koji će izaći. Posle utakmice u Subotici to je sve definisano. Sve ide u dobrom pravcu. Lazar je dobio udarac u koleno protiv Mladosti. Oporavio se, spreman je za utakmicu, da li će početi, videćemo. Trebalo bi... Ostali takođe. Jevtović je trenirao prvi dan posle bolesti, odlučićemo neposredno pred utakmicu. Popović brani, on je budućnost kluba. Ponosan sam na Necu (Stevanović op.a.) kako brani i radi. Kad imamo kvalitet uvek ću se opredeliti za mladog igrača. Živković ili Miljković... Videćemo. Fejsa je daleko od ekipe, od 18, od treninga. Imao je lakšu povredu u Turskoj, koja ne može tako lako da se oporavi. Ne kukamo, ne pričamo, ali je tako. Frustrirajuće je i teško. Nije u kombinaciji, niti će biti uskoro.

Lazar Marković
foto: www.partizan.rs

Analizirao je trener crno-belih i Fejenord.

- Prezadovoljan sam formom svoje ekipe, osim derbija koji smo loše odigrali, ostale utakmice su bile na visokom nivou. Svaki meč nosi nešto novo, a mi smo došli do završnice evropskog takmičenja. Ne očekujem njihovu defanzivnu orijentaciju. Izuzetan su tim, imaju 20 udaraca na gol proivnika tokom meča. Sa njihove strane će biti tako, sad da li ćemo ih sputati u tome. videćemo. Napadaju sa dosta igrača, pokretljivi su. Podigao ih je trener Slot, ofanzivan je, rizikuju dosta. Čeka nas evropska utakmica na našem stadionu, ne znam u kom pravcu će se razvijati... Biće dinamična, sa dosta trke.

Milko Đurovski
foto: youtube/Arena Sport TV

Posle 32 godine Partizan igra za četvrtfinale u Evropi. Stariji navijači sećaju se mečeva protiv holandskog Groningena i partije Milka Đurovskog, te 1990.

- Milkov gol... Van svih fudbalskih logika, sa felšom što niko ne zaboravlja. Fejenord je veliki klub, treći su na tabeli, igraju izuzetan fudbal. Nama je titula prioritet, ali smo u situaciji da pišemo istoriju i ne možemo da kalkulišemo. Ne mogu da ne stavim šest igrača u tim sutra. Imamo istorijsku utakmicu, ne razmišljam šta će biti za koji dan. Pre mesec dana je bilo drugačije, jesam rekao da nam je titula prioritet, ali nije prirodno, s obzirom na veličinu našeg kluba i istoriju da ovaj meč stavimo u drugi plan. Da li smo sposobni da igramo na tri dana sve utakmice, pokazaće vreme.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Fejenordov ofanzivni vezni Gus Til ne dolazi u Beograd.

- Više volim da igram protiv ekipa koje nemaju ofanzivnu orijentaciju, lakše je. Fejenord može da nas ugrozi u svakom trenutku s obzirom na napadački fudbal. Imaju dosta igrača u rosteru, Gus Til je dobar igrač. Ovde igra u životnoj formi. Nama ne igra Rikardo, najvažniji igrač. Imaju oni svoj stil igre bez obzira ko će biti u sastavu. Protiv Alkmara su igrali dobro, trebalo je da pobede, za nijasnu su slabiji bili protiv Groningena. Ne bih da ih analiziram, nije profesionalno, ni korektno. Gledali smo dosta njihovih utakmica, desetak...

Aleksandar Stanojević, Partizan, Gent
foto: @starsport

Govorio je Stanojević i da fudbalerima ne treba motivacija za sutrašnju utakmicu.

- Pričati o motivaciji u Partizanu nema potrebe. Ako nas stisnu, budu bolji... Šta ćemo reći, da nismo motivisani... Igračima ne treba ništa da kažem, igraju evropsku i istorijsku utakmicu... Kakva crna motivacija u Partizanu? Nećemo da razmišljamoo Surdulici i Napretku. Treba doći na trening Partizana i videti kako funkcionišemo.

Bilo je govora i o strahu.

- Imam li strah? Imam, ali nemam kud. Sami smo sebi ovo nametnuli. Da li ćemo nastaviti, videćemo. Prirodno je imati strah. Ne znaš kako ćeš se istrošiti. Čekamo da vidimo kako će biti - zaključio je Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track