ŠOK ZA ROMANA ABRAMOVIČA: Britanci ga stavili pod SANKCIJE, gazdu Čelsija tretiraju kao PUTINA!
Foto: EPA / EVGENY ODINOKOV, Jean-Christophe Bott/ AP

odluka

ŠOK ZA ROMANA ABRAMOVIČA: Britanci ga stavili pod SANKCIJE, gazdu Čelsija tretiraju kao PUTINA!

Fudbal -

Velika Britanija zamrzla imovinu ruskog milijardera u toj zemlji

Ruski biznismen Roman Abramovič uvršten je na listu sankcija Velike Britanije, objavljenu u četvrtak, 10. marta. Njegova imovina u toj zemlji je zamrznuta.

Roman Abramovič
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U dokumentu britanskog ministarstva finansija koji je objavljen na internetu, preneo je Bi-Bi-Si, Abramovič je predstavljen kao „oligarh orijentisan ka Kremlju“ koji ima bliske veze s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Klub čiji je i dalje vlasnik Čelsi dobio je specijalnu dozvolu da nastavi aktivnosti vezane za fudbal. Roman Abramovič ranije je rekao da želi prodati Čelsi i da je cena 4,8 milijardi evra.

Roman Abramovič, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Na spisku sankcija Velike Britanije su i predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Borda direktora banke Rusija Dmitrij Lebedev, šef Transnjefta Nikolaj Tokarev, šef Rosnjefta Igor Sečin, ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov, prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, senator Andrej Klišas, vlasnik USM holdinga Ališer Usmanov, poslanici Svetlana Žurova i Vladimir Žirinovski, Genadij Timčenko, Igor Šuvalov, kao i Arkadij, Boris i Igor Rotenberg. Ukupno, spisak uključuje 204 osobe i 65 organizacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track