KRAJ ČELSIJA, ŠTA ZNAČE BRITANSKE SANKCIJE: Roman ne može da unovči klub, NE SME da prodaje karte, niti DOVODI IGRAČE
Foto: ap, Shutterstock

veliki potres u Londonu

KRAJ ČELSIJA, ŠTA ZNAČE BRITANSKE SANKCIJE: Roman ne može da unovči klub, NE SME da prodaje karte, niti DOVODI IGRAČE

Fudbal -

Oštre sankcije Velike Britanije mogle bi da unište fudbalski klub iz Londona

Odluka vlasti Velike Britanije da na listu sankcionisanih Rusa stave i Romana Abramoviča napraviće ogromne probleme poslovanju fudbalskog kluba Čelsi, pišu engleski mediji.

Roman Abramovič
foto: Profimedia

O čemu se zapravo radi? Pošto je zamrznuta imovina Romana Abramoviča u Velikoj Britaniji, on sada ne može da proda fudbalski klub, za koji je planirao da dobije 4,8 milijardi evra. Čini se da je baš iz tog razloga i doneta takva odluka, jer bi taj ogroman novac otišao iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Sankcije neće sprečiti Čelsijevo poslovanje, jer klub poseduju specijalnu licencu, ali će im biti zabranjeno da prodaju ulaznice za utakmice. Isključivo će navijači sa sezonskim ulaznicama moći će da prisustvuju mečevima do daljeg, a sve ovo će znatno uticati na brzinu prodaje tog kluba. Takođe, gostujući navijači neće moći da dolaze na stadion Čelsija. I to nije ono najgore. Nijedan fudbaler Čelsija neće moći da potpiše novi ugovor, niti će klub moći da angažuje pojačanja.

Roman Abramovič
foto: Profimedia

Potencijalnih kupaca Čelsija ima, ali je sada pitanje kako će reagovati američki biznismeni Pol Alen, Vudi Džonson, Vivek Ranadiv, Nik Kendi, Švajcarac Hansjorg Vajs, britanski milijarderi Džim Retklif i Tod Boeli...

Sada se postavlja i pitanje sponzorstva kluba, tako da londonski list "Tajms" piše da je telekomunikaciona kompanija "Three" čiji logotip Čelsi nosi na dresovima uzela pod razmatranje njihovo sponzorstvo. Oni su 2020. godine potpisali ugovor na tri godine i on ističe 2023, a prema njemu, Čelsi je prihodovao 40.000.000 funti godišnje.

Čelsi
foto: Profimedia

Očigledno je da crni dani predstoje Čelsiju, tačnije, pitanje je da li će taj klub biti toliko moćan posle odlaska Romana Abramoviča. Da li će osvajati Premijer ligu i Ligu šampiona?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track