SUDBINA NAJMOĆNIJEG KLUBA DANAŠNJICE U RUKAMA SRBINA: Od njegove reči zavisi budućnost Nejmara, Mesija i Mbapea!
Foto: Profimedia

GLEDAJU U NJEGA

SUDBINA NAJMOĆNIJEG KLUBA DANAŠNJICE U RUKAMA SRBINA: Od njegove reči zavisi budućnost Nejmara, Mesija i Mbapea!

Fudbal -

Čelnicima PSŽ- a teško je palo ispadanje iz Lige šampiona od Reala.

Naime vlasnik prebogatog kluba Naser Al-Kelafi i sportski direktor Leonardo, našli su se pod istragom UEFA zbog neoličnog ponašanja nakon utakmice a o njihovoj sudbini odlučivaće jedan Srbin.

Ključnu ulogu u istrazi koji je prošlog četvrtka otvorila UEFA protiv čelnika PSŽ-a igraće Jovan Šurbatović, generalni sekretar FS Srbije kojeg je krovna evropska fudbalska asocijacija imenovala za posmatrača na “Santjago Bernabeuu”.

Njegov izveštaj zajedno sa sudijskim zapisnikom Denija Mekelija su dva ključna dokaza na koje se oslanja Etički i disciplinski komitet UEFA kada je u pitanju preduzimanje mera protiv pariskog kluba.Detalji iz zapisnika holandskog arbitra već su poznati, gde je o ponašanju čelnika “svetaca” zabeležio sledeće:

Jovan Šurbatović
foto: Starsport©

" Predsednik i tehnički direktor PSŽ-a su se agresivno ponašali i pokušali da uđu sudijsku svlačionicu. Kada ih je sudija zamolio da odu, blokirali su vrata, a predsednik je direktno udario zastavicu jednog od prisutnih pomoćnih sudija i polomio je. Pretio je sudijama, a kada je video da ga jedan od članova medijskog tima Real Madrida snima, zapretio je da će ga ubiti ako ne obriše snimak", pišu španski mediji.

Ipak, još je važnije šta je Šurbatović zabeležio u svom izveštaju sa utakmice, kao o i dešavanjima iz tunela i svlačionice.

Dakle, sada PSŽ mora da argumentovano opovrgne i Šurbatovićev izveštaj i Makelijev zapisnik i pokuša da dokaže da oni nisu u pravu ukoliko misle da izbegnu kaznu.

Prema pisanju pomenutog španskog lista ne postoje konkretne kazne za menadžere, ali ona se može kretati od opomene do diskvalifikacije sa obavljanja javne funkcije u klubu, uključujući sve događaje koje organizuje UEFA.

Nešto što može delovati kao otežavajući faktor, pišu Španci, je činjenica da je Naser Al-Kelaifi član Izvršnog komiteta UEFA u ime PSG-a.

U svakom slučaju, pred čelnikom FSS-a je teška odluka a videćemo kakve će posledice trpeti bogati vlasnik Pari Sen Žermena nakon njegovog izveštaja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track