TUČA ZBOG ROMANA ABRAMOVIČA: Navijači Čelsija se mlatili sa francuskom policijom zbog skandiranja RUSU! (VIDEO)
Foto: Profimedia

cenzura

TUČA ZBOG ROMANA ABRAMOVIČA: Navijači Čelsija se mlatili sa francuskom policijom zbog skandiranja RUSU! (VIDEO)

Fudbal -

Organi reda iz Lila koristili suzavac i pendreke

Navijači Čelsija ozbiljno su se tukli sa francuskom policijom, pre, tokom i posle utakmice osmine finala Lige šampiona između Lila i plavaca, koja je završena trijumfom gostiju iz Engleske sa 2:1.

Čelsi, Lil, policija
foto: Profimedia

Navijači Čelsija nisu imali problema da dođu u Francusku. Ogroman broj pristalica kluba iz Londona počelo je da skandira ime Romana Abramoviča na ulicama Lila pre početka meča, što je privuklo pažnju lokalne policije. Sve se završilo brutalnom intervencijom policije, tučnjavom, usled čega su organi reda morali da upotrebi suzavac. Sve to može da se vidi u videu.

Roman Abramovič proteran je iz Velike Britanije i nalazi se pod sankcijama, samo iz razloga što nije želeo da javno osudi predsednika Rusije Vladimira Putina zbog specijalne intervencije ruske vojske u Ukrajini.

Čelsi, Lil, policija
foto: Profimedia

Čelsi se nalazi u nezavidnoj situaciji. Bankovni računi kluba su zamrznuti, tako da ekipa ne može da putuje na dalje destinacije avionom. Usled pritiska javnosti i spinovanja medija neki fudbaleri su želeli da raskinu ugovor, ali je celu stvar presekao trener Tomas Tuhel porukom da svi treba da ostanu u klubu i da se solidarišu međusobno, makar do kraja sezone. A, onda vide šta dalje.

Golovima Kristijana Pulišića i Sezara Aspilikuete Čelsi je i drugi put savladao Lil i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona. Zaradili su 1,8 miliona evra od UEFA, ali je pitanje da li će moći da koriste taj novac jer je račun blokiran.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track