PARTIZAN ZAVRŠIO UČEŠĆE U EVROPI: Crno-beli izgubili i revanš od Fejnorda VIDEO
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Revanš 1/8 finala

PARTIZAN ZAVRŠIO UČEŠĆE U EVROPI: Crno-beli izgubili i revanš od Fejnorda VIDEO

Fudbal -

Eh, da je Partizan ovako igrao u prvom meču. Crno-beli su odigrali potpuno ravnopravan sa Fejnordom, ali im je malo sreće nedostajalo da izbegnu poraz. Tim iz Roterdama je slavio sa 3:1 (prvi meč 5:2).

Korektno prvo i odlično drugo poluvreme. Šteta što nagrada za to nije stigla u vidu boljeg rezultata. Partizan je pokazao da Holanđani nisu nikakvi vanzemaljci, već jedna ekipa koja je za nijansu bolja od njih. Pre svega su trkački brži i imaju daleko više jakih utakmica.

Fantastična atmosfera dočekala je crno-bele. Gotovo 50.000 navijača domaćeg tima došlo je za proslavi plasman u četvrtfinale. Zasluženo su otišli tamo jer su u dva meča prikazali veoma dobar fudbal.

Sreća je prvo bila saveznik Partizana kada je domaćem timu poništen gol zbog navodnog ofsajda. Na snimku se videlo da nije bilo govora o nedozvoljenoj poziciji. Brzo je ta sreća otišla od crno-belih. Srećan gol postigao je Fejenord. Lopta je pogodila Desersa u leđa posle slobodnog udarca i završila u golu Partizana! To se desilo u poslednjim minutima prvog dela igre.

Nastavak je doneo veoma dobar Partizan, ali je pre toga Nelson duplirao vođstvo domaćina u 59. minutu. Posle 120 sekundi Rikardo je smanjio na 2:1. Imao je od tada srpski tim tri velike prilike, ali je mreža Marsijana ostala netaknuta. Linsen je u 90. minutu postigao treći gol za domaći tim i postavio konačni - 3:1

Veliko iskustvo za Partizan predstavlja ovaj dvomeč u Ligi konferencija. Nadamo se da će više neće ponavljati mečevi poput onog u Beogradu.

Kurir sport

Partizan, Fejnord
foto: Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - GOOOL! Linsen u 90. minutu postiže treći gol

89. minut - Velika prilika za Fejnord, Stevanović skida stopostotnu šansu. I posle kornera Stevanović brani opasan šut domaćina.

84. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, Marković i Jevtović su van igre, u igri su Baždar i Smiljanić.

80. minut - Dvostruka izmena u Fejnordu. Izažli su Aursnes i Sinistera, u igri su Benita i Johanbakš.

79. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, Stanojević je promenio napadački tandem. Izašli su Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig, u igri su Nemanja Jović i Filip Holender.

72. minut - Treća izmena u Fejnordu. Til je izašao, ušao je Jorit Hendriks. Pored Horita u igri od početka je Ramon Hendriks.

71. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto Jojića koji se požalio na povredu u igri je Nikola Terzić.

71. minut - Ramon Hendriks je šutirao sa 20-tak metara, ali preko gola.

69. minut - Kakva prilika za Partizan! Sjajna kontra, Menig je prošao po levoj strani, centrirao, Marković je glavom šutirao ali je prebacio gol Fejnorda.

66. minut - Partizan je imao šansu za izjednačenje. Rikardo je šutirao sa 6-7 metara, doduše iz teške pozicije, ali je golman Marsijan odbranio.

62. minut - Dvostruka izmena u domaćem timu. Izašli su Desers i Nelson, strelci oba gola. Ušli su Linsen i Valemark.

61. minut - GOOOL! Rikardo je smanjio prednost. Dobio je loptu na oko 18 metara i preciznim udarcem u desni donji ugao golmana Marsijana pogodio mrežu.

59. minut - GOOOL! Nelson duplira prednost Fejnorda! Til je asistent. Prošao je po desnoj strani, sa ivice gol-aut linije vratio loptu, a Nelson je ubacio u mrežu. Neoprezna je bila odbrana Partizana.

56. minut - Najozbiljniji pokušaj Partizana. Rikardo je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je to bio preslab za golmana domaćih.

51. minut - Korner za Fejnord, Lutovac blokira šut Nelsona.

49. minut - Prvi korner za Partizan u drugom poluvremenu, Saničanin je probao ali nije bio precizan, potom je Marković šutirao preko gola. Najbolja prilika za Partizan.

47. minut - Senesi je prvi pokušao u drugom poluvremenu da šutira ka golu Partizana.

Partizan, Fejnord
foto: Partizan/Miroslav Todorović

1. POLUVREME

45. minut - GOOOL! Fejnord vodi 1:0! Crno-beli su primili bizaran gol! Kapiten Tornstra je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je praktično u leđa udarila Sirijela Desersa i prevarila golmana Stevanovića.

43. minut - Jevtović dobija žuti karton, drugi fudbaler Partizana koji je zapisan u beležnici Tejlora.

43. minut - Prekršaj za Fejnord na ivici šesnaesterca, živi zid je odradio svoje.

37. minut - Korner za Partizan, ali ne i šansa posle njega.

Izveštači sa stadiona "De Kajp" ističu navijače Partizana, uz poruku da grobari skaču i pevaju, i da prave veću buku nego domaći navijači.

Fejnord, Partizan, grobari
foto: Printskrin

34. minut - Nelson je šutirao iz daljine, ali je golman Stevanović bio na mestu.

33. minut - Poništen gol Fejnordu zbog ofsajda. Desers je bio strelac, ali je sudija Tejlor signalizirao nedozvoljenu poziciju. Inače, VAR ne postoji u Ligi konferencija.

27. minut - Gertuida je oprobao šut, Stevanović odbranio.

26. minut - Prvi žuti karton na utakmici, zaradio ga je Urošević zbog povlačenja sa leđa.

21. minut - Menig je šutirao, ali je njegov šut izblokiran pa golman Marsijano nije imao previše problema da uhvati loptu.

18. minut - Duga lopta ka Rikardu, ali nitša od prilike.

16. minut - Kombinacija Rikarda i Meniga, ovaj drugi nije uspeo da driblingom izbaci rivala i stvori sebi šansu za šut.

14. minut - Nezgodan napad Fejnorda, ponovo izblokiran šut, Miletić je odlično intervenisao kod šuta Sinistere.

12. minut - Prvi korner za Partizan. Menig je probao da prođe po levoj strani, bio na ivici peterca, ali su domaći otklonili opasnost. Posle kornera bez šansi za ozbiljniji pokušaj crno-belih.

10. minut - Atak Fejnorda, Desens je pokušao ali je njegov šut izblokiran.

5. minut - Prva opasnija akcija domaćeg tima. Hendriks je ušao iskosa sa leve strane u šesnaesterac, pokušao po zemlji da uposli nekog, ali lopta odlazi paralelno sa golom.

21:00 - Počela je utakmica na stadionu "De Kajp", popularnom "Tiganju".

Grobari u velikom broju u Roterdamu

Grobari, Partizan, Roterdam, Fejnord
foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana od 21 čas igraju revanš osmine finala Lige konferencije protiv Fejnorda u Roterdamu.

FEJNORD - PARTIZAN

Prva utakmica: 5:2

Roterdam 17.3.2022 u 21

Stadion: De Kajp (51.177)

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

FEJENORD (3-4-3): Marsijano - Gertruida, Senesi, Hendriks - Tornstra, Aursnes, Kokču, Sinistera - Nelson, Til, Desers. Trener: Arne Slot

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović - Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević - Jevtović, Zdjelar - Marković, Jojić, Menig - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević

Crno-beli se nalaze u "nemogućoj misiji" pošto su u prvoj utakmici u Beogradu poraženi sa 5:2.

- Igrali smo protiv jakog protivnika, u prvoj utakmici bio je bolji i zasluženo pobedio. Došli smo u situaciju da imamo težak posao, nerealno je da odemo tamo i... Da je obrnuto i da igramo kod kuće, bilo bi, naravno, lakše, ali s obzirom na to da gostujemo i imamo minus tri – izuzetno je teško. Ako želimo da budemo realni... al' ako hoćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju: da, nismo se predali, idemo... Nismo se predali, to ćemo da pokažemo po sastavu koji budem izveo, al' da pričam kao navijač, ne kao trener: idemo jako tamo, da pokušamo da damo tri gola ako možemo u prvom poluvremenu i da ne primimo nijedan i onda, eto, da se nadamo najboljem. U Partizanu uvek imate obavezu prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad igrate „prijateljsku” i mislite da nije pritisak, morate - rekao je Aleksandar Stanojević.

Stanojević ne može da računa na Vujačića, Natha i Milovanovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track