TRENER RENDŽERSA BRUTALNO ISKREN: Zvezda treba da bude ponosna, imali smo sreće i sjajnog golmana!
Foto: Starsport

LIGA EVROPE

TRENER RENDŽERSA BRUTALNO ISKREN: Zvezda treba da bude ponosna, imali smo sreće i sjajnog golmana!

Fudbal -

Đovani Van Bronkhorst, trener Rendžersa, bio je zadovoljan što je njegov tim prošao u četvrtfinale Lige Evrope.

Pohvalio je Crvenu zvezdu, rekavši da je u oba meča bila ravnopravan rival i da su nijanse, ali i sreća odlučili da škotski tim bude uspešniji.

- Ponosan sam. Želeli smo u narednu rundu, u četvrtfinale Lige Evrope, ali smo znali da nas čeka teška utakmica. Pripremili smo se za sve ono što nas čeka na stadionu Crvene zvezde. Dobro smo počeli, iako su nam oni rano dali gol. U drugom delu smo kontrolisali utakmicu, uspeli smo da damo gol i šteta zbog penala na kraju. Srećni smo što smo ušli među osam ekipa u ovom takmičenju - rekao je Van Bronkhorst i dodao:

- U poslednjih 14 godina nije se desilo tako nešto veliko za nas klub.

Crvena zvezda, Glazgov rendžers, Delije, Marakana
foto: Stefan Stojanović

Golman Mekregor pravio je čuda na golu.

- Sjajno je branio, ali je ceo tim pokazao karakter s obzirom na atmosferu na ovom stadionu. Kao i u prvoj utakmici odbranio je važne lopte, sprečio golove i ovde u Beogradu i kod kuće u Glazgovu. Bio je miran u ključnim trenucima.

Trener škotskog tima bio je oduševljen atmosferom na stadionu u Beogradu.

- Postoji izvestan pritisak kada su svi protiv nas, ali smo bili na visini zadatka. ovo je odlično iskustvo, Igrali smo protiv dobrog tima. Postigli smo tri gola kod kuće, i ovde jedan. Uživali smo u ovoj utakmici.

U dva meča Zvezda je bila ravnopravan protivnik Rendžersu. Sreća i iskustvo bili su saveznici škotskog tima.

- Nekad je sreća na vašoj, nekada na strani protivnika. Mi smo uspeli da pobedimo u prvom meču, Crvena zvezda treba da bude ponosna, bez obzira što je ispala. Zvezda je u prvom meču dala tri gola, ali su sva tri bila iz ofsajda, možda su čak i bili bolji. Ali, ovo je evropski fudbal, treba da napreduješ iz meča u meč. Razlike između dva tima nisu velike, a a mi smo zadovoljni što smo prošli dalje - istakao je Đovani Van Bronkhorst.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track