U Humskoj: Liverpul, Inter, Atletiko, Fener, Anži...?
Foto: KURIR

Partizan čeka rivale u Ligi Evrope

U Humskoj: Liverpul, Inter, Atletiko, Fener, Anži...?

Fudbal -
Partizan će u žreb koji počinje u 13 časova iz trećeg "šešira" što znači da mu rivali neće biti: Lacio, Steaua, Sparta Prag, Rozenborg, Njukasl, Jang Bojs, Levante, Genk, Borusija Menhengladbah, Plzen i Dnjipro

Fudbaleri Partizana uspeli su da izbore plasman u Ligu Evrope. Šampion Srbije, braniće čast naše zemlje u takmičenju koje će okupiti 48 timova, a Partizan će među njih iz trećeg "šešira" što znači da mu rivali neće biti: Lacio, Steaua, Sparta Prag, Rozenborg, Njukasl, Jang Bojs, Levante, Genk, Borusija Menhengladbah, Plzen i Dnjipro.U prvom "šeširu" nalazi se i Bordo, tim koji je eliminisao Crvenu zvezdu u gotovo poslednjoj sekundi meča i motiva za taj duel neće svakako manjkati crno-belima. . O Interu iz Milana, Liverpulu, Lionu i Atletiko Madridu izlišno je i pričati, dok su Sporting iz Lisabona, Olimpik iz Marseja i Štutgart dobro poznati ovdašnjoj publici.

Crno-beli su ne tako davno igrali protiv ovih timova. PSV je prosto pocepao Zetu 14:0 u ukupnom skoru i takođe je pripadnik ovog krema, dok ništa manje opasan nije ni Bajer iz Leverkuzena. Drugi "šešir" može u Beograd da dovede neke stare poznanike. Briž je pre tri godine oba puta porazio srpskog prvaka (2:0, 4:2), dok je i veliki dužnik Fenerbahče. Pre nekoliko godina, tačnije 2008. godine Turci su izvukli remi u srpskoj prestonici, da bi u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona, slavili u Istanbulu (2:1). Bazel, tim koji ima najviše bodova u drugom ćupu, ove sezone nije toliko moćan ko ranijih godina. Danski Kopenhagen je bio jedno od prijatnijih iznenađenja prošle sezone u Ligi šampiona, Atletik Bilbao igra po sistemu toplo-hladno dok je grčki Panatinaikos odgovarajući rival samo iz razloga što crno-beli mogu da računaju na veliki broj navijača iz Soluna u Atini. Rubin iz Kazanja i Hanover su timovi koji svakoga mogu da pobede, ali takođe i da dožive prave blamaže, dok italijanski duo Napoli i Udineze sigurno predstavlja najjače rivale. Hapoel iz Tel Aviva i Metalist iz Harkova nisu timovi kojih bi se trebalo plašiti.Kada je reč o poslednjem "šeširu" jasno je da će svi bežati od u Anžija. Busufa, Eto, Lasina Traore, Žerkov i trener Gus Hidink nisu tako debelo plaćeni da bi samo igrali rusku ligu. Akademika, Maritimo, i ostali potencijalni rivali su ekipe sa kojima bi moralo da može da se nadmeće.

Žreb za Ligu Evrope na programu je od 13 časova.

Prvi šešir: Atletiko Madrid, Inter, Liverpul, Lion, Olimpik Marsej, Sporting Lisabon, PSV, Totenhem, Leverkuzen, Bordo, Štutgart, Tvente.

Drugi šešir: Bazel, Metalist, Panatinaikos, Kopenhagen, Hanover, Atletik Bilbao, Fenerbahče, Rubin, Napoli, Hapoel Tel Aviv, Udineze, Briž.

Treći šešir: Lacio, Steaua, Sparta Prag, Rozenborg, Njukasl, Jang Bojs, Levante, Genk, Borusija Menhengladbah, PARTIZAN, Plzen, Dnjipro.

Četvrti šešir: Akademika, Anži, Maribor, Maritimo, AEL, Nefči, Hapoel Kirjat, Molde, Videoton, AIK, Rapid Beč, Helsingborg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track