00:52

ORLOVI PALE MOTORE: Piksi objavio spisak za Mađarsku i Dansku

FSS

ORLOVI PALE MOTORE Piksi objavio spisak za Mađarsku i Dansku, pa poručio: Na miru čekam obaveze! (VIDEO)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske.

U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru, Srbija će najpre gostovati Mađarskoj u Budimpešti 24. marta, a potom će pet dana kasnije u Kopenhagenu odmeriti snage sa Danskom.

"Činjenica je da smo imali jedan uspešan period, pogotovo kada su kvalifikacije u pitanju. Od početka smo bili puni otpimizma, sa punim pravom. Samo je trebalo sve složiti na pravi način i u tome smo uspeli. Utakmica u Lisabonu je bio samo jedan rezultat koji nas je učinio ponosnim. Drago mi je da sam optimizam uspeo da prenesem na moje saradnike, igrače, ali i srpsku javnost. Zadovoljstvo je još veće, ne samo da odemo na SP, već i da to uradimo sa stilom, sa igrom koju ja želim da vidim i nema razloga da po tom pitanju menjamo nešto. Verujemo u lepu budućnost ispred nas, ali da bismo to postigli moraćemo puno da radimo i verujemo" poručio je selektor A tima na početku konferenicje.

Piksi
foto: Pritnscreen

Na spisku nema iznenađenja?

"Što se spiska tiče, iznenađenje je to što nema Lazovića i Maksimovća koji nisu tu zbog povrede. Što se ostalih igrača tiče, znate njihove kvalitete, ali što je bitnije znam ih ja", rekao je Piksi.

Minutaža srpskih štopera?

"Kada bih gledao ko ima koliku minutažu stvarno bi me bolela glava. Ja gledam isključivo kvalitet, a to zašto ne igraju to nije moj problem, nego problem njihovih trenera. To sigurno neće promeniti moje mišljenje o njima. Što se ovih igrača koje ste spomenuli tiče, ja sam još prošle godine Dejanu Stankoviću, dok još nisam bio ni selektor, to je bilo u januaru, rekao za tog malog Erakovića, da je dobar igrač. Drago mi je što napreduje iz meča u meč i razvija se u dobrom pravcu. A on već nosi dres sa državnim grbom za mladu reprezentaciju", dodao je Piksi.

01:19

Piksi pohvalio Erakovića iz Zvezde

Gudelj u Sevilji igrao štopera?

"Za mene Gudelj nije iznenađenje, ja sam pre par godina znao da je to jedan polivalentan igrač koji može da igra na nekoliko pozicija, neko mi je rekao da može i da igra desnog beka, desno krilo, pa dobro, ja sam rekao možda može i da brani! On ima tu neku anticipaciju u igri i verovatno to može da odigra. Sada nisam razmišljao o tome, ali ako bude potrebe raznišljaćemo o tome. On to bez problema može da odigra", jasan je Stojković.

Piksi
foto: Pritnscreen

Gust raspored do početka SP u Kataru?

"Mi samo pratimo program koji je odavno predviđen i napisan. Mislim da je to što će biti više utakmica znači da će biti manje treninga i to igrači vole. U tom junu mesecu imaćemo u kratkom periodu četiri utakmice. Ja ih baš čekam, jer imaju znaćaj. Dobro je za igrače da se sastaju, da budu zajedno i da ideje koje želimo da prezentujemo da ih što više rade na terenu, treningu", zaključio je selektor Srbije.

Piksi je prokomentarisao situaciju sa Pavlovićem.

"Što se njega tiče i ostalih svoje mišljenje neću menjati. To teško da iko može da promeni. Za njega samog je bolje da igra, ali ja ne odlučujem o tome. U nacionalnom timu odlučujem i povući ću poteze koji su najbolji u tom momentu. Pratimo sve što se dešava, a to što je otišao u Bazel i što igra pa ne igra, takva je situacija bila i pre Portugala, pa je odigrao maesteralnu utakmicu. Odlično znamo njegove kvalitete, kao pravog profesionalca koji je spreman da bez jedne noge odigra za reprezentaciju", jasan je Stojković.

Očekivanja od prijateljskih mečeva?

"Rezultat prijateljskih utakimica me ne zanima To je nešto što je na programu i što moramo da odigramo. Ako ne pobedimo ništa to neće promeniti, te utakmice nemaju važnost, jer nema takmičarskog duha. Svakako ćemo ići da pobedimo u obe utakmice. Ovde je važno, bez obzira na ime protivnika, da date sve od sebe, da budete lideri na terenu, da vi svojom igrom naterate protivnika da vam čestita", poručio je Piksi.

Kako se Vlahović snašao u Juventusu?

"Izabrao je dobru sredinu. Juventus je dobar tim, jedan od najvećih u Evropi. Mlad je. Razumem da se nad njim stvara dodatni pritisak, radi se o jendom momku koji je profesionalan, voli trening, da napreduje i njegova rauzumišljanja su impresivna za godine koje ima. čvrsto stoji na zemlji, što je pokazatelj da će njegova krijera ići samo na bolje. Dao gol ili ne, on je igrač koji strahovito radi za ekipu i to treneru mnogo znači", pohvalio je Piksi napadača "Stare dame".

"Ne moram da budem u pravu, mislim da je bilo najbolje za njegove godine da ostane u Italiji. Ako jedan Juventus želi da vas dovede, znači da vredite. Imali smo jedan razgovor dva dana pred Katar i onda me je u toj šetnji pitao šta ja mislik i rekoa sam mu da ostane u Italiji. Isuviše je mlad da bi menjao, a gde - Juventus. Da li je poslušao mene ili ljude koji brinu o njemu, svakako mislim da je uradio nešto dobro za svoju karijeru. Transfer nije mali, a veliki klubovi ne kupuju tek tako. Sve što mu se dešava zaslužio je", jasan je selektor Srbije.

SPISAK ZA MAĐARSKU I DANSKU

Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Vanja Milinković Savić.

Defanzivci: Miloš Veljković, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Aleksa Terzić.

Sredina: Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Sergej Milinković Savić, Saša Lukić, Uroš Račić, Dušan Tadić.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović.

spisak
foto: Kurir sport

U okviru priprema za Svetsko prvenstvo koje u novembru počinje u Kataru, reprezentacija Srbije zakazala je dve prijateljske utakmice u martu, protiv Mađarske i Danske.

Orlovi će 24. marta gostovati u Budimpešti gde će odmeriti snage sa selekcijom Mađarske.

Pet dana kasnije čeka nas najteža moguća provera. Srbija će na Parken stadionu u Kopenhagenu igrati protiv selekcije Danske.

Katar, Srbija, orlovi, Orlovi, Katar 2022
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track