TUĐMAN SE PITAO ZA SVE MOGAO JE DA RADI ŠTA HOĆE: Posle 30 godina otkrivene MRAČNE TAJNE hrvatskog fudbala!
Foto: Profimedia

bio je navijač i to nije krio

TUĐMAN SE PITAO ZA SVE MOGAO JE DA RADI ŠTA HOĆE: Posle 30 godina otkrivene MRAČNE TAJNE hrvatskog fudbala!

Fudbal -

Bivši fudbaler Edin Mujčin opisao susret fudbalera Dinama, tadašnje Kroacije sa prvim čovekom Hrvatske

Franjo Tuđman, nekadašnji predsednik Hrvatske, čovek koji je odgovoran za hiljade ubijenih Srba i koji je sa vekovnih ognjišta proterao pola miliona ljudi, bio je osoba koja se u toj zemlji pitala za sve. Pa, čak i za fudbal.

Edin Mujčin
foto: Printskrin/Facebook

Nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba, koji je u vreme Tuđmana, pre 30 godina nosio ime Kroacija, Edin Mujčin otkrio je mračne tajne hrvatskog fudbala.

Franjo Tuđman
foto: EPA

Tadašnja Kroacija bila je državni klub, a predsednik Franjo Tuđman pumpao je u klub iz Maksimira državni novac, piše zagrebački portal Indeks. Voleo je da se druži sa fudbalerima i upravom.

- Nisam ga viđao u svlačionici, ali bili smo na mnogo druženja i večera s njim u klubu i u restoranima. Posebno kada bismo nešto osvojili ili dobili neki veliki derbi. Imao je on uvek svoje ljubimce, a ja sam pokušavao biti nekako u drugom planu, da se ne guram tamo prema njemu. Sećam se jedne anegdote kad smo bili na večeri u Okrugljaku nakon što smo ušli prvi put u Ligu šampiona - otkrio je Edin Mujčin, pa nastavio:

Edin Mujčin
foto: EPA

- Imali smo zajedničku večeru s njim, a mi igrači smo došli već, hajde da kažemo veseli, jer smo taj uspeh zaista slavili. Tuđman je držao govor, a glavna faca Silvio Marić je bio već malo pod gasom i onako je zalegao na ruke na stolu. Govori Tuđman "Dečki, čestitam vam. Imaćete sve što god vam treba, da budete još bolji". Kad je to čuo, Marić je podigao glavu, prekinuo ga i rekao: "Gospodine predsedniče, a sudije?" A. kaže Tuđman: "I sudije ćete imati ako treba!"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track