ZVEZDA LAGANOM TROJKOM POBEGLA PARTIZANU: Crveno-beli ubedljivi protiv Kolubare, mirno čekaju vesti iz Surdulice! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA LAGANOM TROJKOM POBEGLA PARTIZANU: Crveno-beli ubedljivi protiv Kolubare, mirno čekaju vesti iz Surdulice! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kolubaru u 28. kolu Superlige Srbije rezultatom 3:0

Zvezda je povela u 29. minutu golom El Fardua Bena, a prednost je udvostručio Milan Rodić pogotkom u 45. Konačan rezultat postavio je Ohi golom u 70. minutu.

Crveno-beli su ostvarili 24. pobedu u ligi i prvi su na tabeli sa 75 bodova, tri boda više ali i utakmicom više od drugoplasiranog Partizana. Partizan u ponedeljak igra u Surdulici protiv Radnika.

Kolubara je u poslednje tri utakmice bez pobede, a posle 15. poraza zauzima 10. mesto na tabeli sa 33 boda.

Ranije danas Novi Pazar je u Subotici pobedio Spartak sa 2:1, a Mladost i Metalac su u Lučanima odigrali nerešeno 3:3

1 / 6 Foto: Starsport

KRAJ MEČA

Drugo poluvreme:

90. minut - Utakmica je završena bez nadoknade vremena

85. minut- U igri su i mladi Radulović i Đurić umesto Rodića i Kange

83. minut - Sjajno igra mladi Stanković, zamalo da postigne pogodak.

75. minut - Mogla je Kolubara do počasnog gola, šutirao je Andrić, ali Borjan na mestu.

71. minut - Umesto Ivanića i Ohija i Motike u igri su Stanković i Stanić i Falko mlade snage

Zvezda
foto: Starsport

70. minut - GOL, 3:0, Ohi na asistenciju Gajića iz dva pokušaja postiže pogodak.

65. minut - Zvezda napada , crveno - beli žele treći pogodak

50. minut - Imala je Zvezda novu veliku šansu u kojoj se našao napadač Ohi, ali je iz neposredne blizine šutirao preko gola

Sada je prvi napad za gostujuće fudbalere – ekipu Kolubare Bakljada na severnoj tribini. Navijači Zvezde napravili su odličnu atmosferu

46. minut - počeo je drugi deo utakmice na Marakani

Zvezda
foto: Starsport

Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena

45 minut - Rodić je raspalio po lopti iskosa sa leve strane posle dodavanja Gajića, bio je to silovit i neodbranjiv udarac sa 11-12 metara u desni ugao gola gostiju, za dupliranje Zvezdine prednosti - 2:0

37. minut - ukazana lekarska pomoć fudbaleru Kolubare Mladenoviću zbog povrede glave

29. minut - Ben uz malo sreće, kada se lopta odbila do njega posle šuta Rodića, iz blizine glavom zatresao mrežu i doveo crveno-bele u vođstvo - 1:0

22. minut - Stojanović upropastio jedan od retkih kontranapada gostiju

20. minut - lepa akcija, Kanga prvo iz slobodnog udarca do Ivanića, koji je polsao loptu pored gola iskosa sa desne strane

18. minut - prvo pokušaj glavom Erakovića posle kornera, pa Krstičić za malo neprecizan "levicom" iz daljine, posle novog kornera.

Zvezda
foto: Starsport

11. minut - prva velika šansa za domaćina, Motika sa 12-13 metara jako šutira malo iznad prečke. Dobro ga je uposlio Ben.

1. minut - Utakmica na našem najvećem stadionu je počela

Zvezda
foto: Starsport

SASTAVI:

Crvena zvezda - Kolubara (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Momčilo Marković. Strelci: 1:0 Ben (29), 2:0 Rodić (45)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Krstičić, Kanga – Ben, Ivanić, Motika – Ohi. Trener: Stanković.

KOLUBARA (3-4-2-1): Popović - Kočović, Uzelac, Radovanović - Mladenović, Lončar, Zečević, Stojanović - Bojić, Petronijević - Tumbas. Trener: Đurđević.

Zvezda
foto: Starsport

Pred plej-of u Srbiji, fudbaleri Crvene zvezde su prvi na tabeli sa 72 boda, koliko ima i Partizan, ali crveno-beli imaju bolji međusobni skor, što na kraju može da im donese startnu poziciju broj 1 pred odlučujući krug u borbi za odbranu šampionske krune. Crvebno-beli su oslabljeni, jer trener Dejan Stanković na raspolaganju nema Kataija i Sanoga.

Do kraja regularnog dela sezone ostale su još samo tri kola, a crveno-beli će posle meča sa Lazarevčanima, ali i reprezentativne pauze, igrati još sa Radničkim u Nišu, a onda i Radničkim 1923 u Beogradu.

Nakon ispadanja u osmini finala Lige Evrope od škotskog Rendžersa, nema sumnje da će Zvezda želeti da odbrani duplu krunu osvojenu prošle godine. Posao na meču sa Kolubarom biće joj olakšan pošto na terenu neće biti najboljeg igrača gostiju, Đuranovića.

- Sigurno da kada u jednoj ekipi neko iskače, kao što on iskače u Kolubari, njegovo neigranje je jedan plus za nas. Opet kazem, u vašem pitanju je da igramo na Marakani. Video sam letak koji su Delije istakle, da su presrećni i preponosni na momke, tako da i mi svi želimo da sutra dođe što više ljudi, da pozdrave ove hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu. Nebitno ko će igrati u Kolubari, mi znamo naš zadatak - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Trener Kolubare Dejan Švaba Ðurđević rekao je da njegov tim očekuje zahtevan meč na gostovanju prvaku Srbije.

- Veoma nezgodna utakmica, u teškom trenutku za nas, u smislu da je bodova sve manje, a kada idete Zvezdi i Partizanu, negde se podrazumeva, pogotovu kada gostujete da to ide na vodenicu domaćina - kazao je Đurđević.

Ovo će biti drugi međusobni meč u istoriji dva tima, a prvi je pripao crveno-belima jesenas, kada su slavili u Lazarevcu sa ubedljivih 7:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track