PAVLOVIĆ I RAČIĆ PRED PRIJATELJSKE MEČEVE: Treba da shvatimo maksimalno ozbiljno
Foto: Starsport©

KATAR 2022

PAVLOVIĆ I RAČIĆ PRED PRIJATELJSKE MEČEVE: Treba da shvatimo maksimalno ozbiljno

Fudbal -

Srpski fudbaler Strahinja Pavlović rekao je da selekcija treba ozbiljno da shvati naredne dve prijateljske utakmice, koje služe kao priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Lepo je kada znamo da smo mi naš cilj ostvarili i kada imamo dve prijateljske utakmice, koje isto treba da shvatimo maksimalno ozbiljno, jer je to u neku ruku priprema za Svetsko prvenstvo, i naravno za Ligu nacija koja nas očekuje", rekao je Pavlović, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u četvrtak u Budimpešti prijateljski meč protiv Mađarske, a zatim 29. marta u Kopenhagenu igraju protiv Danske.

Odbrambeni igrač Bazela je dodao da je selekcija već igrala protiv Mađarske 2020. godine, kao i da je reč o veoma dobroj ekipi.

"Već smo godinu dana svi ovde, plasirali smo se na SP, drugačija je atmosfera i biće drugačija utakmica protiv Mađarske. Pre dve godine smo izgubili kod kuće i tamo odigrali nerešeno. Očekujem sada da ćemo da ih dobijemo", rekao je Pavlović.

Strahinja Pavlović
foto: Starsport©

On je ocenio da se ceo tim oseća sigurnije i da imaju samopouzdanje, posle prošlogodišnje pobede protiv Portugala u Lisabonu, i direktnog plasmana u Katar.

"Sigurno da je sada lakše igrati naredne utakmice, mislim da će sve biti kako treba... Mogli smo i bolje da odigramo taj meč, ali dobro smo stajali na terenu, dobro smo igrali. Mi u odbrani zavisimo od cele ekipe. Ako cela ekipa igra dobro mi nemamo nekih problema", dodao je 20-godišnji fudbaler.

Fudbaler Valensije Uroš Račić rekao je da se nalazi u dobroj formi i da uvek teži da bude spreman.

"Jako sam srećan što sam tu i što smo zajedno na okupljanju, i eto da igramo dve utakmice, koje nam mnogo znače za sve što nas čeka", rekao je vezni igrač.

Račić je dodao da svaka utakmica znači za tim, kao i da je dobro što su protivnici "jaki", a i što posle idu utakmice u Ligi nacija.

Uroš Račić
foto: Starsport©

On je ocenio da "sve selekcije na Svetskom prvenstvu imaju veliki kvalitet i da se u reprezentaciji vode time da uvek zavise od svoje igre".

"Eto snašao nas je Portugal u najtežoj utakmici i pokazali smo da možemo da igramo sa najvećima i da možemo da budemo nadmoćniji od njih", istakao je Račić.

Prijateljski meč između Mađarske i Srbije na programu je u četvrtak od 19.30.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track