MNOGI SU OVU FOTOGRAFIJU PROGLASILI NAJTUŽNIJOM IKADA: Iza nje se krije užasna priča
Foto: Instagram

Tuga

MNOGI SU OVU FOTOGRAFIJU PROGLASILI NAJTUŽNIJOM IKADA: Iza nje se krije užasna priča

Fudbal -

Ljubitelji italijanskog fudbala, posebno Juventusa, dobro se sećaju Morena Toričelija.

Toričeli je sasvim slučajno stigao do Juventusa i napravio sjajnu karijeru. Njegov tadašnji niželigaški klub Karatese trebao je da posluži kao sparing partner Juventusu na početku priprema 1992. godine. Međutim, Toričeli je toliko na toj utakmici impresionirao Đovanija Trapatonija da je ovaj rešio da ga dovede u Juventus.

Pošto je radio kao stolar, baš kao i Đepeto iz poznatog romana "Pinokio", dobio je taj nadimak. Zahvaljujući svojoj borbenosti, energiji i taktičkoj inteligenciji vrlo brzo je osvojio srca navijača Juventusa i ostvario zavidnu karijeru. Osvojio je Ligu šampiona, Kup UEFA, evropski Superkup, tri titule u Italiji i još nekoliko trofeja sa Starom damom iz Torina.

Po završetku igračke okušao se i u trenerskoj karijeri, ali se brzo povukao. Danas ovaj 52-godišnjak živi skromno i daleko od očiju javnosti.

Nekada sjajni defanzivac je nedavno uslikan u jednom lokalu, kako sam sedi za stolom, uz čašu piva i sa mobilnim telefonom. Neki su fotografiju nazvali "najtužnijom svih vremena" opisujući je kao trenutak kada neko čeka nekog ko nikada neće doći.

Moreno Toričeli
foto: Instagram

Koliko god je imao sreće u karijeri, u privatnom životu je toliko patio. Toričeli je 2010. godine izgubio suprugu Barbaru koja je preminula od raka.

"Nisam mogao da nastavim s fudbalom. Bolest mi je odnela ženu i ostao sam kući da odgajam decu", svojevremeno je kazao Toričeli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track