ZELENSKI ZVAO BAJDENA ZBOG ROMANA ABRAMOVIČA: Tražio da gazdi Čelsija ukinu sankcije! Ima poseban razlog za molbu
Foto: EPA ANTHONY ANEX, AP, EPA

Ima ideju

ZELENSKI ZVAO BAJDENA ZBOG ROMANA ABRAMOVIČA: Tražio da gazdi Čelsija ukinu sankcije! Ima poseban razlog za molbu

Fudbal -

Od početka sukoba u Ukrajini jedno od najčešće pominjanih imena koje nije direktno vezano za dešavanja u ovoj državi je Roman Abramovič.

Vlasnik Čelsija je, posle dešavanja sa njegovim klubom, potom i jahtama, ponovo u žiži javnosti.

Prema pisanju Vol strit žurnala, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je tražio od predsednika SAD Džoa Bajdena da odustane od sankcija prema Abramoviču!

Početkom marta, zvaničnici u Ministarstvu finansija SAD su skrojili sankcije kako bi kaznili Romana Abramoviča nakon napada Rusije na Ukrajinu, a sve kako bi se izvršio pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako je odavno poznato, Abramovič ima bliske veze sa Putinom, pa su i SAD želele da mu uvedu sankcije kao što su to već učinile UK i Evropska Unija. Ipak, Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuća naglasio je da se od toga odustane.

Pomenuti medij navodi da je Zelenski zvao predsednika Bajdena i u nedavnom pozivu mu rekao da se sačeka sa sankcijama prema Abramoviču, jer bi on mogao da se pokaže kao važan igrač u pregovorima.

Ruski oligarh je nedavno snimljen na aerodromu u Tel Avivu, ali je i iz Izraela morao da ode, jer ta zemlja nije želela da mu pomaže dok on beži od evropskih sankcija.

Za to vreme, i dalje je nepoznato ko bi mogli da budu novi vlasnici Čelsija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track