SRBIJA TRIJUMFALNO ZAPOČELA 2022: Piksijevi Orlovi u pobedničkom ritmu, Mađarska savladana u Budimpešti VIDEO
Foto: @starsport

Prijateljski meč

SRBIJA TRIJUMFALNO ZAPOČELA 2022: Piksijevi Orlovi u pobedničkom ritmu, Mađarska savladana u Budimpešti VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije trijumfalno je otvorila 2022. godinu.

Orlovi su u prijateljskoj utakmici u Budimpešti savladali Mađarsku rezultatom 1:0 (1:0). Jedini gol na utakmici je ustvari autogol Žolta Nađa u 35. minutu.

Prethodio je korner za Srbiju, Tadićeva lopta je došla do Mitrovića koji je šutirao, a Nađ nespretno intervenisao i ubacio loptu u svoj gol.

VAR je proveravao nekoliko minuta tu situaciju i na kraju presudio da je lopta prešla gol crtu.

VAR soba je još jednom bila u centru pažnje, i to u 73. minutu. Iako je Mitrović očigledno povlačen i fauliran, sudije i VAR su donele odluku da nema prekršaja.

Samo tri minuta kasnije Mitrović je bio jedan na jedan sa golmanom Mađarske, ali nije uspeo da ga savlada.

U 85. minutu Radonjić je mogao da se proslavi, ali je njegov šut posle sjajne kontre završio pored stative.

Mađarska je najbolju priliku imala u zaustavnom vremenu. Domaći fudbaleri su pogodili stativu, a zatim je Sobašai promašio prazan gol.

Stojković je priredio malo iznenađenje u startnoj postavi pošto je na gol crtu stao Vanja Milinković-Savić. U odbrani su igrali Veljković, Nastasić i Pavlović, a kao zadnji vezni Gudelj i Lukić. Na krilima su igrali Živković i Kostić, kao ofanzivni vezni Tadić i Sergej Milinković-Savić a u napadu Aleksandar Mitrović.

Piksi nije mogao da računa na Vlahovića, Milenkovića i Spajića.

U toku meča priliku su dobili Mihailo Ristić, Nemanja Radonjić, Luka Jović, Stefan Mitrović, Aleksa Terzić i Uroš Račić.

Već za četiri dana naš nacionalni tim gostuje Danskoj u novoj proveri u sklopu priprema za Mundijal koji nas očekuje u novembru i decembru u Kataru.

Kurir sport

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+1. minut - Dosta sreće za Orlove u samom finišu meča. Mađari su pogodili stativu, potom je Šobošai promašio prazan gol.

87. minut - Drugi žuti karton na utakmici, ponovo fudbaleru Mađarske, ovog puta Gazdagu.

85. minut - Odlična kontra Srbije, Jović je dodao do Radonjića, ovaj između dvojice šutirao ali je lopta prohujala pored stative.

82. minut - Stajls je pokušao udarcem sa leve strane, lopta odlazi preko gola.

80. minut - Nova dvostruka izmena u Mađarskoj. Ušli su Akoš Kečkeš i Balint Večei, a izašli Endre Borka i Roland Šalai.

80. minut - Velika prilika za Mađarsku, Šalai je šutirao sa 17-18 metara, lopta je fijuknula pored stative.

78. minut - Izmena u Mađarskoj, Ušao je Martin Adam umesto Adama Salaija.

77. minut - Šesta izmena u Srbiji, umesto Miloša Veljkovića u igri je Uroš Račić.

77. minut - Mitrović je propustio zicer, našao se sam ispred Gulačija, ali je šutirao u njega.

73. minut - Nema penala! VAR je presudio da je sve bilo čisto iako je bilo očigledno da je Mitrović fauliran, a da je neko od igrača Mađarske igrao rukom u šesnaestercu.

70. minut - Kalum Stajl menja Žolta Nađija. Englez koji je uzeo mađarsko državljanstvo debituje za novi tim.

69. minut - Velika prilika za Srbiju. Odlično je prošao Radonjić po desnoj strani, zavrnuo je u sredinu, ali Jović nije uspeo da je ubaci u mrežu. Sudija proverava potencijalni penal zbog prekršaja nad Mitrovićem.

66. minut - Prvi karton na utakmici, i to žute boje. Dobio ga je Šefer zbog prigovora.

65. minut - Nova izmena u Srbiji, umesto Matije Nastasića u igri je Aleksa Terzić. Peta promena koju je izvršio Stojković.

63. minut - Opasan napad Mađarske po desnoj strani, Bola je pre vremena utrčao pa je zbog ofsajda ona i završena.

59. minut - Izmena u Mađarskoj, Danijel Gazdaga i Bendegez Bolja su u igri, a van igre su Loik Nego i Adam Nađi.

55. minut - Četvrta izmena u Srbiji, Pavlović zbog povrede mora van terena, ulazi Stefan Mitrović.

46. minut - Selektor Stojković je uveo Luku Jovića umesto Andrije Živkovića, dok je Nemanja Radonjić ušao umesto Saše Lukića. Mihajlo Ristić menja Filipa Kostića.

Srbija
foto: Starsport

1. POLUVREME

42. minut - Fiola je igrao rukom na oko 20 metara od svog gola. Slobodan udarac. Sjajan šut Sergeja, ali lopta prolazi tik pored stative.

35. minut - GOOOL! Više od pet minuta je trajala provera u VAR sobi, na kraju je sudija Glova pokazao na centar! Srbija vodi! Bio je to autogol Žolta Nađa!

Srbija, Mađarska, Aleksandar Mitrović
foto: Printskrin

35. minut - Gol ili ne? Posle kornera je Mitrović šutirao, a Žolt Nađ ubacio u svoju mrežu. Sporno je da li je lopta prešla gol crtu.

34. minut - Prvi korner za Srbiju, šutirao je Gudelj, a neko je izbacio loptu u korner.

21. minut - Uglavnom se igra na sredini terena, bez većih uzbuđenja. Imala je Srbija priliku da možda to promeni, ali je lepa akcija zaustavljena ispred šesnaesterca Mađarske.

12. minut - Još jedna opasna akcija Mađara, Roland Šalai je šutirao, ali je Milinković-Savić odlično intervenisao.

11. minut - Poništen gol Srbiji zbog faula Mitrovića u napadu. Lopta je došla do Kostića koji je snažnim udarcem pocepao mrežu, ali nažalost on se ne važi.

8. minut - Prva velika prilika za Mađarsku, šutirao je Adam Salai glavom a golman Milinković-Savić sjajnom paradom intervenisao.

7. minut - Prvi korner na utakmici i to za Mađarsku. Međutim, bez opasnosti po gol Vanje Milinković-Savića.

4. minut - Počelo je vrlo žustro, sve pršti na obe strane. Tadić se našao na travi posle starta Fiole.

MAĐARSKA - SRBIJA

Četvrtak 24.3.2022 u 19.30

Stadion: Ferenc Puškaš

Kapacitet: 67.215

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

MAĐARSKA: Gulaši - Botka, Lang, Fiola - Nego, Adam Nađi, Šafer, Žolt Nađi - Roland Šalai, Sobošlai - Adam Salai. Selektor: Marko Rosi.

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić - Veljković, Nastasić, Pavlović - Živković, Gudelj, Lukić, Kostić - Tadić, Sergej Milinković-Savić - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

Fudbaleri Srbije večeras od 19.30 u Budimpešti igraju protiv Mađarske prijateljku utakmicu.

Biće to prvi duel Orlova u 2022. godini i posle onog čuvenog meča protiv Portugala kada su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Ujedno, biće ovo i početak priprema za Mundijal koji se igra u Kataru u novembru i decembru ove godine.

Utakmica između Mađarske i Srbije igra se na stadionu "Ferenc Puškaš".

- Svi igrači su cenjeni, imaju individualni i kolektivni kvalitet. Videćemo kakav će biti sastav, svako može da očekuje da će igrati. Početni tim zavisiće i od kondicije i mnogo drugih stvari. Imamo puno poverenje u svakog reprezentativca, ko god bude igrao znam da zaslužuje i neću pogrešiti koji god sastav da izvedem. Svaka utakmica je važna, pripremali smo se najozbiljnije, drugačije i nismo mogli. Uradili smo i video analizu Mađara, želeo sam da se tim na najbolji način pripremi za meč. Razlika između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica je u tome što poraz na proveri ništa ne znači, a da nismo pobedili u Lisabonu sad bismo čekali neku drugu utakmicu i drhtali od nervoze - poručio je selektor Dragan Stojković uoči ovog duela.

Piksi neće moći u ovom meču da računa na Dušana Vlahovića, Nikolu Milenkovića i Uroša Spajića, prva dvojica su otpala zbog povreda, a treći zbog korone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track