TRAJČE, TI SI FENOMEN! NIJE DAO GOL U LIGI 1.050 DANA, A ONDA JE UNIŠTIO ITALIJU! Čudesna životna priča heroja Makedonije!
Foto: Profimedia

KAKAV CAR

TRAJČE, TI SI FENOMEN! NIJE DAO GOL U LIGI 1.050 DANA, A ONDA JE UNIŠTIO ITALIJU! Čudesna životna priča heroja Makedonije!

Fudbal -

Aleksandar Trajkovski u poslednje tri godine bio samo dva puta strelac za klub, i to u kupu

Aleksandar Trajkovski! Ovo ime i prezime bilo je poznato samo boljim poznavaocima fudbala, a od četvrtka uveče zna ga svaki Italijan i cela Evropa.

Makedonac je priredio senzaciju u Palermu kada je u drugom minutu nadoknade vremena opalio po lopti i kompjuterski precizno je poslao u "malu mrežicu" iza leđa Đanluiđija Donarume. Tako će "azuri" zahvaljujući njemu Mundijal po drugi put zaredom gledati na TV ekranima.

A što je najluđe, "Trajče" je poslednji prvenstveni gol u klupskom dresu postigao upravo na stadionu Renco Barbera pre 1.050 dana! Bio je strelac gola za Palermo u maju 2019. u meču sa Ćitadelom, a to je poslednji pogodak kluba, koji se potom ugasio. Reprezentativac Severne Makedonije je potom prešao u Majorku, pa je pozajmljen Alborgu, da bi potom karijeru nastavio u Al Fahji iz Saudijske Arabije.

Aleksandar Trajkovski
foto: Profimedia

Otkad je napustio Seriju B, nije ga hteo gol - zatresao je mrežu samo dva puta, i to u kupovima. Sada je fantastičnim pogotkom zavio u crno fudbalsku Italiju.

Aleksandra trenutno trenira naš stručnjak Vuk Rašović, a saigrač mu je Vladimir Stojković. On je inače sa 21 golom drugi strelac u istoriji fudbalske reprezentacije naših južnih komšija. Ispred njega je samo legendarni Goran Pandev.

Fenomen je kako ovaj momak igra u dresu sa državnim grbom! Na poslednjih 10 mečeva pogađao je čak pet puta! Očito za reprezentaciju daje apsolutno sve od sebe... To mu se i vraća.

Aleksandar Trajkovski

Rođen: 5. septembar 1995.

Grad: Skoplje

Klubovi: Cementarica, Inter Zaprešić, Culte, Mehelen, Palermo, Majorka, Alborg, Al Fajha

Golovi: klubovi 42, reprezentacija 21

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track