ŽREB ZA MUNDIJAL U KATARU MOŽE DA POČNE: Srbija je spremna, čekaju je ALE iz prva dva šešira i NAGAZNE MINE iz četvrtog!
Foto: EPA

doha

ŽREB ZA MUNDIJAL U KATARU MOŽE DA POČNE: Srbija je spremna, čekaju je ALE iz prva dva šešira i NAGAZNE MINE iz četvrtog!

Fudbal -

Poznato 27 od 32 učesnika Svetskog prvenstva

Žreb za Svetsko prvenstvo koje će od 21. novembra do 18. decembra biti igrano u Kataru biće održano sutra u Dohi. Srbija se nalazi u trećem šeširu i gotovo da su poznati svi rivali koje bismo mogli da dobijemo za protivnike u grupnoj fazi.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Orlovi iz prva dva šešira mogu da dobiju baš jake rivale, a opet uz dozu sreće put može da mu bude olakšan. Ali, kako reče selektor Dragan Stojković Piksi, na to se ne treba obazirati, treba uživati igrajući na Mundijalu.

Poželjan protivnik iz prvog šešira svakako je selekcija Katara, sve ostalo je fudbalski krem, ono najbolje što postoji na planeti - Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal i Belgija.

Katar, Mundijal 2022
foto: EPA

Što se tiče drugog šešira, on nije kompletiran, ali je sasvim izvesno da će Meksiko i SAD u zoni Konkakaf overiti drugo i treće mesto, samim tim i vizu za Mundijal. Ostali mogući rivali selekciji Srbije su - Nemačka, Holandija, Danska, Hrvatska, Švajcarska i Urugvaj.

Katar, Mundijal 2022
foto: EPA

Treći šešir je naš i iz njega ne možemo da dobijemo rivala u grupnoj fazi. Pored Srbije sastav je potpun i čine ga - Senegal, Iran, Japan, Maroko, Južna Koreja, Poljska i Tunis.

Četvrti šešir je najmanje popunjen. Tu ima prilično ozbiljnih fudbalskih selekcija, ili kako bi se to narodski reklo "nagaznih mina". Vizu za Mundijal overili su Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana i Kamerun. Čeka se još pobednik iz okršaja selekcije Kostarike i boljeg iz dvomeča kvalifikacija u Okeaniji, gde će igrati Solomonska Ostrva i Novi Zeleand, kao i Peru ili pobednik utakmice Australija - UAE, odnosno Vels protiv boljeg iz susreta Ukrajine ili Škotske.

Katar, Mundijal 2022
foto: EPA

Prvi šešir

Katar

Brazil

Belgija

Francuska

Argentina

Engleska

Španija

Portugalija

Drugi šešir

Holandija

Nemačka

Danska

Švajcarska

Hrvatska

Urugvaj

Meksiko*

SAD*

Treći šešir

Srbija

Senegal

Iran

Japan

Maroko

Južna Koreja

Poljska

Tunis

Četvrti šešir

Kanada

Kamerun

Ekvador

Saudijska Arabija

Gana

Kostarika - Solomonska Ostrva/Novi Zeland*

Peru - Australija/UAE*

Vels - Ukrajina/Škotska

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track