RONALDO UŠAO U ISTORIJU FUDBALA, ODVEO PORTUGAL NA MUNDIJAL: Evo po čemu će ga pamtiti kada bude završio karijeru
Foto: EPA

respekt

RONALDO UŠAO U ISTORIJU FUDBALA, ODVEO PORTUGAL NA MUNDIJAL: Evo po čemu će ga pamtiti kada bude završio karijeru

Fudbal -

Sjajni fudbaler postavio nove rekorde

Kristijano Ronaldo i fudbalska reprezentacija Portugala igraće na Mundijalu u Kataru. Nekadašnji šampion Evrope i jedna od najjačih selekcija na planeti uspela je kroz baraž da se domogne Katara.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA

Portugal je bio bolji od Severne Makedonije (2:0), a jedan od najboljih fudbalera u meču bio je Kristijano Ronaldo, bez obzira što nije bio strelac.

Kristijano Ronaldo (37) uspeo je tako da ostvari podvig koji ga je odveo u istoriju fudbala. Naime, sjajni Portugalac igraće na svom petom mundijalu i to zaredom. Ovakvim ostvarenjem ne može da se pohvali mnogo fudbalera.

Pored Kristijana Ronalda po peti puta na mundijalima igraće Leo Mesi iz Argentine, a ranije su u tom podvigu uspeli Meksikanci Antonio Karbahal i Rafa Markez, Nemac Lotar Mateus i Italijan Đanluiđi Bufon.

Prvi Mundijal na kojem je Kristijano Ronaldo igrao bio je onaj iz 2006. godine u Nemačkoj. Posle toga, dres Portugala nosio je 2010. u Južnoj Africi, 2014. u Brazilu, 2018. u Rusiji i sada, 2022. u Kataru.

Plus, Kristijano Ronaldo imaće i priliku za jedan lični rekord, čime bi postao jedinstven u svetu. Ukoliko se desi da postigne gol, a to je prilično realno, fudbaler Mančester junajteda postaće prvi igrač koji je bio strelac na pet različitih Mundijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track