RUSKI GOLMAN PORUČIO NEMCIMA: Učite ruski jezik gospodo! Mogao bi uskoro da vam zatreba!
Foto: EPA

baćuška

RUSKI GOLMAN PORUČIO NEMCIMA: Učite ruski jezik gospodo! Mogao bi uskoro da vam zatreba!

Fudbal -

Interna šala Andreja Lunjeva u svlačionici Leverkuzena sa saigračima

Andrej Lunjev, golman Leverkuzena, četovao je sa svojim pratiocima preko Telegram kanala, a mnoga pitanja odnosila su se na njegovo gledište sukoba Rusa i Ukrajinaca.

Andrej Lunjev
foto: EPA

Reprezentativac Rusije i bivši golman Zenita iz Sankt Peterburga, otkrio je neke zanimljive detalje iz karijere, u poslednjih mesec dana, a vezano za specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini.

Andrej Lunjev ponovio je svoj stav iznet pre mesec dana, da je ponosan na svoju otadžbinu i što je rođen kao Rus. Na pitanje kako njegovi saigrači u Leverkuzenu komentarišu dešavanja u Ukrajini, Lunjin kaže:

- Apsolutno normalno. Nije se čak ni postavljalo pitanje. Kada je situacija počela, bilo je, naravno, šale. Ali i sa moje strane. Svima sam odgovorio: učite ruski, gospodo, dobro će vam doći uskoro.

Imao je Andrej Lunjev i jednu zanimljivu situaciju u gradu, u jednom restoranu.

- Par puta su mi neki pokazivali srednji prst na putu kada bi videli ruske tablice na mom automobilu. Ne znam, možda je to bilo i zbog mog stila vožnje. U jednom u restoranu služilo je gruzijsko osoblje. Pitali su me šta mislim o situaciji. Više nismo komunicirali na ruskom - otkrio je Lunjev, a prenosi portal Sport24.

Andrej Lunjev (30) rođeni je Moskovljanin, ali je karijeru izgradio braneći u Sankt Peterburgu u ekipi Zenita. Standardni je reprezentativac Rusije, a ugovor sa Leverkuzenom ima do juna 2023. godine. Trenutno je na listi povređenih jer su mu stradali ligamenti i neizvesno je kada će ući u pun trenažni proces.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track