ČUKARIČKI ZARADIO MILION EVRA, OKRUGLO! Brđani prodali mladog golmana u AMERIKU!
Foto: Starsport

lepa svota

ČUKARIČKI ZARADIO MILION EVRA, OKRUGLO! Brđani prodali mladog golmana u AMERIKU!

Fudbal -

Srpski superligaš ume dobro da posluje

Sportski menadžment Čukaričkog radi punom parom i puni klupsku kasu. Mladi golman Đorđe Petrović karijeru bi trebalo da nastavi u Americi, u MLS ligi čim bude ozvaničen njegov transfer u Boston.

Đorđe Petrović
foto: Starsport

Okruglo 1.000.000 evra zaradiće Čukarički na prodaji Đorđa Petrovića, koji karijeru nastavlja u ekipi Nju Inglanda iz Bostona. Beogradski klub uspeo je i da izdejstvuje klauzulu u ugovoru, prema kojoj će mu pripasti 20 odsto od narednog transfera talentovanog golmana.

Đorđe Petrović (22) imao je priliku da u protekle dve godine u kontinuitetu čuva mrežu Čukaričkog. Tokom leta gledali su ga skauti iz Španije i Francuske, međutim konkretna ponuda stigla je iz Amerike.

Đorđe Jovanović
foto: Printskrin/Instagram

Valja pomenuti da je Čukarički ove zime prodao svog napadača Đorđa Jovanovića u Makabi iz Tel Aviva, a transfer je iznosio 1.900.000 evra. Pre nedelju dana, Banovo brdo napustio je i Asmir Kajević koji je pojačao klub iz Kine Vuhan.

Prošlog leta Čukarički je napravio izuzetan transfer prelaskom Dimitrija Kamenovića u Lacio, koji je bio vredan 3.000.000 evra.

Suma sumarum, od leta, pa do aprila, Čukarički je zaradio skoro 6.000.000 evra.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević trlja ruke.

- Zadovoljni smo ostvarenim poslom, realizovali smo transfer našeg golmana u MLS, jednu od liga koja se najbrže razvija i u kojoj se ulažu velike finansije. Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što jasno govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što Čukarički radi – kazao je direktor belo-crnih Vladimir Matijašević, koji je potom dodao:

- Petrović je na Banovom brdu proveo skoro osam godina, za to vreme išao je korak po korak, prošao je Omladinsku školu, odradio pozajmicu u IMT-u, postao standardni čuvar mreže prvog tima, stigao i do reprezentativnog dresa. U dogovoru sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sve je planski odrađeno. Ujedno smo spremali zamenu Petroviću, Novak Mićović je već pokazao da je pred njim sjajna perspektiva, da klub ne treba da brine za tu poziciju. Tu je naravno i iskusni Nemanja Belić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track