Najnovije vesti

BIVŠI REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO U POLICIJI: Ispitivali ga zbog sumnjivog transfera Aleksandra Mitrovića!
Foto: Starsport©

Saslušan

BIVŠI REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO U POLICIJI: Ispitivali ga zbog sumnjivog transfera Aleksandra Mitrovića!

Fudbal

Bivši srpski fudbaler, danas menadžer Nenad Jestrović, ispitan je u srpskoj policiji u vezi s transferom Aleksandra Mitrovića iz Andrlehta u Njukasl 2015. godine.

Jestrović je ispitan na molbu belgijskog suda kako bi se utvrdili svi detalji oko prelaska reprezentativca Srbije na Ostrvo, a tom prilikom je belgijski klub inkasirao obeštećenje od 18 miliona evra.

Da u tom transferu nije bilo sve čisto, govori i privođenje bivšeg predednika Anderlehta Hermana van Holsbeka, koji je 22 dana boravio u pritvoru, pošto postoji osnovana sumnja da je zajedno sa belgijskim menadžerom Kristofom Henrotajom bio uključen u brojne malverzacije.

Povod za dolazak Belgijanaca u Beograd bilo je upravo Jestrovićevo saslušanje, jer je on bio Mitrovićev agent kada je realizovan transfer iz Partizana u Andrleht 2013.

- Pozvala me je srpska policija. Odgovorio sam na sva njihova pitanja, jer nemam šta da krijem. Da, ja sam bio čovek koji je Mitrovića iz partizana prebacio u Anderleht i za to sam dobio proviziju. Van Holsbek je, međutim, dao autorizaciju i Kristofu Henrotaju, koji je potom takođe dobio svoj deo provizije - prenose Jestrovićeve reči belgijski mediji.

On je objasnio kako nije imao ništa sa kasnijim angažmanima popularnog Mitrogola.

- Kada je Mitrović dve godine kasnije otišao u Njukasl, više nisam bio uključen u posao. To su sve preuzeli menadžeri Kristof Henrotaj i Ranko Stojić. Da, njihova provizija za taj posao je bila ogromna. Da li je i Van Holsbek nešto dobio, ne znam - dodao je Jestrović.

Kurir sport/P.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja