NAVIJAČI UBILI LEKARA BESNI JER NISU PROŠLI NA MUNDIJAL: Strašne scene po završetku utakmice! VIDEO
Foto: Profimedia

tragedija

NAVIJAČI UBILI LEKARA BESNI JER NISU PROŠLI NA MUNDIJAL: Strašne scene po završetku utakmice! VIDEO

Fudbal -

Džozef Kabungo, lekar iz Zambije koji je radio u zvaničnom medicinskom timu Svetske fudbalske federacije (FIFA), preminuo je od posledica povreda koje je zadobio posle utakmice Nigerije i Gane u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Navijači Nigerije bili su besni što se njihova selekcija nije plasirala na Mundijal u Kataru, a ubrzo je usledio pravi huliganski pir. Iako se mislilo da je šteta samo materijalna, ubrzo se saznalo da je to divljanje nažalost odnelo i jedan život.

Lekari su se dugo borili za život kolege iz Zambije Kabunge, ali nisu uspeli da ga spasu, prenela je novinarka Ušer Komungiša. Navijači su poludeli kada njihovi miljenici nisu uspeli da slave na domaćem terenu (1:1), iako su u prvom susretu imali dobar rezultat (0:0). U Africi i dalje važi pravilo gola u gostima, pa je Gana prošla na Svetsko prvenstvo.

Nekoliko hiljada ljudi utrčalo je na teren nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, a usledio je opšti haos. Bacali su Nigerijci svašta na malu grupu gostujućih navijača, na kraju su preplavili teren i lomili šta su stigli, nastradale su konstrukcije klupa.

Lokalno obezbeđenje i policija sporo su reagovali na nasilje, igrači Gane su bili prepušteni sami sebi, ali su brzo stigli do tunela.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track