HAOS PRED ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! Plakali nakon ispadanja iz baraža pa izdali saopštenje: SKANDAL, hoćemo novu utakmicu!
Foto: Profimedia

burno

HAOS PRED ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! Plakali nakon ispadanja iz baraža pa izdali saopštenje: SKANDAL, hoćemo novu utakmicu!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Alžira poražena je u baražu za Svetsko prvenstvo i sa tim ne može da se pomiri.

Alžir je pobedio u prvoj utakmici rezultatom 1:0, ali je potom u sredu 30. marta, pred svojim navijačima izgubio rezultatom 2:1 nakon produžetaka i drame u završnici. Domaćin je prvo stigao do izjednačenja i rezultata koji mu odgovara u 118. minutu, ali je u 124. usledio šok i gol Kameruna.

Fudbaleri i stručni štab Alžira bili su očajni nakon poslednjeg sidujskog zvižduka, mnogi su zaplakali, a selektoru je čak i pozlilo.

A dan nakon utakmice, odnosno dan uoči žreba, Fudbalski savez Alžira je izdao saopštenje kojim je poručeno da je uložena žalba i da je od FIFA traženo da ponovi utakmicu zbog "skandaloznog suđenja".

- Fudbalski savez Alžira uložio je žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) protiv skandaloznog suđenja koji je uticao na rezultat revanš utakmice baraža za Svetsko prvenstvo između Alžira i Kameruna. FS Alžira je odlučan da iskoristi sve zakonsko dozvoljena sredstva da bi odbranio svoja prava i da bi meč bio ponovljen pod uslovima koji garantuju pošteno i nepristrasno suđenje. FS Alžira traži otvaranje istrage organa FIFA kako bi se rasvetlilo suđenje na utakmici protiv Kameruna.

Alžir je četiri puta do sada učestvovao na Svetskom prvenstvu, poslednju put 2014. godine, a teško je pomisliti da bi utakmica zaista mogla da bude ponovljena, što znači da će morati da sačeka 2026. godinu.

Neposredno nakon saopštenja o suđenju, na sajtu FS Alžira pojavila se informacija da je predsednik Saveza Šaraf-Edin Amara podneo ostavku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track