NIŠLIJE SPREMNE DA NAPRAVE IZNENAĐENJE! Batak: Zvezda je favorit, ali imamo plan
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

NIŠLIJE SPREMNE DA NAPRAVE IZNENAĐENJE! Batak: Zvezda je favorit, ali imamo plan

Fudbal -

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da je Crvena zvezda favorit u predstojećem meču Super lige Srbije, ali je dodao da njegova ekipa ima "plan" za taj duel i da veruje da može doći do pozitivnog rezultata.

"Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Batak, prenosi klub.

Fudbaleri Radničkog dočekuju sutra ekipu Crvene zvezde, u utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Niški tim je trenutno na četvrtom mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 40 bodova, mestu koje vodi u Evropu. Ima dva boda više od TSC-a, tri od Voždovca, a četiri od Vojvodine.

Na drugoj strani, Zvezda sa 75 bodova deli prvo mesto sa Partizanom, ali ima bolji medjusobni skor, pa će u plej-of ući kao prva ako ostane bodovno poravnata sa crno-belima.

"Zvezda se bori za titulu i ovde dolazi sa imperativom pobede. Ne treba puno trošiti reči o kvalitetima našeg protivnika. Samo ću reći da su njihove igre na medjunarodnoj sceni sve pokazale i da nam u goste dolazi ozbiljan evropski tim", rekao je Batak.

"Oni imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i nas ne opterećuju ovi naslovi da će biti oslabljeni ako im ne bude branio Borjan. Kad god ga je menjao Popović, to je činio na visokom nivou", dodao je on.

Radnički, Radnički Niš
foto: @starsport

Batak je naveo da se njegova ekipa dobro spremila tokom reprezentativne paute i da su gotovo svi igrači zalečili povrede.

"Jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni", rekao je on.

Radnički i Zvezda su ove sezone dva puta odmeravali snage, u oba navrata na stadionu "Rajko Mitić". U Super ligi je jesenas bilo 1:0 za domaćina, a u osmini finala Kupa Srbije, pre mesec i po dana, nije bilo golova, pa je Zvezda prošla dalje posle penala.

Batak je istakao da ne želi da se osvrće na te dve utakmice jer, kako je naveo, igranje protiv Zvezde u Beogradu i u Nišu je potpuno drugačija priča.

"Drugačija je priprema, drugačija je i taktika. Naš osnovni cilj na ovoj utakmici treba da bude da im ne dozvolimo da nam prave veliki pritisak na našoj polovini, da ih što više udaljimo od gola i ukoliko u tome uspemo, imaćemo čemu da se nadamo", rekao je Batak.

"Ovo je samo još jedan meč u nizu i krajnji ishod, ma kakav god bio, neće ništa promeniti u našem glavnom cilju u sezoni, a to je da ;budemo četvrti i nakon poslednjeg 37. kola", zaključio je trener Radničkog.

Utakmica se igra sutra od 16.15 na stadionu Čair.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja