PREDSTAVLJENI MASKOTA, LOGO I NAJBRŽA LOPTA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Biće valjda i mnogo golova!
Foto: Profimedia

ŽREB U DOHI

PREDSTAVLJENI MASKOTA, LOGO I NAJBRŽA LOPTA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Biće valjda i mnogo golova!

Fudbal -

Predstavljen je logo Mundijala u Kataru 2022 godine

Pre zvaničnog žreba za Svaetsko prvenstvo u fudbalu, u glavnom gradu Katara Dohi je zvanično predstavljena maskota Mundijala, koji će prvi put biti od5ržan u zimskom periodu, odnosno krajem ove godine.

To će biti prvi put u istoriji da će takmičenje biti održano u zimskim mesecima zbog velikih vrućina na arapskom poluostrvu. Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

To će biti prvi put u istoriji da će takmičenje biti održano u zimskim mesecima zbog velikih vrućina na arapskom poluostrvu. U utorak je predstavljen zvaničan logo takmičenja.

Na logou šampionata preovlađuje bordo boja, ista koja je dominantan i na zastavi zemlje domaćina. Logo je trofej Svetskog prvenstva koji je simbolično predstavljen neprekidnom linijom koja podseća na broj osam i na znak beskonačno. Organizatori su tako želeli da predstave povezanost sveta sa fudbalom.

Takođe je zvanično predstavljena i lopta sa kojom će se igrati, a za koju orhganizatori tvrde da je najbrža ikada u fudbalu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track