AKO NEMAŠ ULAZNICU, NE KREĆI NA PUT! Rigorozna pravila u Kataru za vreme Mundijala!
Foto: Privatna arhiva

definisano

AKO NEMAŠ ULAZNICU, NE KREĆI NA PUT! Rigorozna pravila u Kataru za vreme Mundijala!

Fudbal -

Žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu održann je prošlog petka u Dohi.

Odmah nakon izvlačenja ,napravljen raspored utakmica i određeni stadioni na kojima će se igrati utakmice u Kataru.

Međutim već sada je poznato i da će važiti stroga pravila za sve one koji budu želeli da uživo gledaju mečeve na Mundijalu, koji se održava od 21. novembra do 18. decembra

Naime, svi oni koji planiraju da tokom trajanja turnira posete Katar, to neće moći da učine bez ulaznice za neku od utakmica. Kao razlog za ovakvu odluku, organizatori su naveli nedovoljan broj smeštajnih kapaciteta u ponudi za goste i navijače za period trajanja Svetskog prvenstva.

Katar, svetsko prvenstvo, Srbija
foto: Privatna arhiva

"Doneta je odluka da će samo navijačima sa ulaznicama za utakmice biti dozvoljene vize. Biće im potrebne službene navijačke legitimacije da uđu u Katar, a onima koji ih nemaju neće biti dozvoljeno da putuju. Pravila su stroga i postoje sa razlogom", rekao je Berhold Trenkel, glavni operativni direktor za turizam u ovoj zemlji

Tako će oni bez ulaznica biti zaustavljani aerodromu ili na drugim graničnim prelazima sa Katarom, dok će ulazak u zemlji biti omogućen samo navijačima sa uredno kupljenim ulaznicama sa FIFA žigom, sa kojom će moći da borave u nekoj od mundijalskih zona.

Organizator se na ovaj korak odlučio jer je Katar zemlja od tri miliona stanovnika, pa smeštajni kapaciteti jesu prosto nisu dovoljni za sve zainteresovane koji bi došli uovu zemlju za vreme Mundijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track