NEJMAR JE IZVIKAN, ŠVAJCARCI IMAJU KOMPLEKS! Rade Bogdanović analizirao grupu na SP: Prolazimo 100 POSTO, PIKSI je ujedinitelj!
Foto: Kurir Televizija, Zorana Jevtić

Analiza

NEJMAR JE IZVIKAN, ŠVAJCARCI IMAJU KOMPLEKS! Rade Bogdanović analizirao grupu na SP: Prolazimo 100 POSTO, PIKSI je ujedinitelj!

Fudbal -

Švajcarskoj ne odgovara da se priča o fudbalu, pa podižu tenziju, ali ovoga puta im to neće proći, jasan je bivši fudbaler

Srbija sigurno prolazi grupu, a ako nam se poklope kockice, možemo stvarno mnogo na predstojećem mundijalu u Kataru, tvrdi za Kurir Rade Bogdanović.

Rade Bogdanović
foto: Prinstcreen

Nekadašnji fudbaler madridskog Atletika i Verdera kaže da svoj optimizam gradi isključivo na činjenicama i dosadašnjim rezultatima Orlova.

Kako ste videli žreb u Dohi? Srbija je dobila gotovo identičnu grupu kao na SP u 2018.

- Ponovljena nam je grupa iz Rusije. Tada smo ispali, a sad prolazimo 100 odsto! Kako? Pa, imamo dobru ekipu! Plus, odlučujući meč sa direktnim protivnikom Švajcarskom čeka nas u poslednjem kolu. A, bolji smo od njih! Oni nas se već plaše - počinje intervju za Kurir Rade Bogdanović.

Đerdan Šaćiri, Granit Džaka
foto: Profimedia

Hajde da krenemo onda od protivnika. Kako će biti igrati sa Švajcarskom s obzirom na sve ono viđeno pre četiri godine u Rusiji?

- Očekujem da ne bude bilo kakvih tenzija. Ubeđen sam da ih neće biti sa naše strane jer ćemo mi biti koncetrisani na fudbalsku igru. Oni se već bave sa nama. Vidi se to po njihovim medijima. I to će biti tako. Zašto, jer imaju komlepks od nas Srba. Njima jedino odgovara da se ne priča samo o fudbalu. Sa druge strane, mi treba svetu da pokažemo da imamo najboljeg špic igrača u Evropi (Dušana Vlahovića op.a.) i da se vraćamo na veliku scenu u pravom svetlu.

Nejmar
foto: Profimedia

Koliko Srbija može protiv Brazila?

- Brazil je uvek Brazil, ali ne onakav kakav je bio pre 20 godina, poslednje SP su uzeli 2002. godine. To znači da dugo godina ništa nisu osvojili. To je po meni solidna reprezentacija, sa izvikanim Nejmarom, koji daj Bože da igra protiv nas. Isto kao kada igra za PSŽ, onda znaš da sa njim ništa neće napraviti. Brazil je veliko ime i lepo je igrati protiv njih. Ali ne treba imati strah. Makedonija je otpisala Italiju evropskog prvaka... Hrabro na Brazil. Po meni, ful gas na njih!

Kamerun
foto: EPA

Kamerun može biti opasan protivnik, zar ne?

- Mogu da budu nezgodni, jer su fizički dominantni. Nemaju preteran kvalitet, solidni su, rekao bih. Ako mi budemo na nivou, ne bi trebalo da imamo bilo kakav problem u toj utakmici.

Dušan Vlahović
foto: Starsport

Verujete u Srbiju. Na čemu gradite optimizam?

- Ubeđen sam da prolazimo dalje. Koliko? Milion posto! Poslednji put smo na mundijalu prošli grupu 1998. godine. Piksi je tada bio igrač, kapiten. I sada prolazimo, samo ovaj put sa Piksijem kao trenerom. Sigurno. (smeh) Nisam blesavi optimista, moj optimizam je na argmentima.

Koliko može Srbija u Kataru?

- Već prolazak grupne faze je velika lutrija. Onda zavisi sa kim ćemo ukrstiti koplja. Tu može da nam se otvori, ali i ako nam zapadne neka jača ekipa imaćemo ozbiljnu dozu samouverenja, jer smo prošli grupu. Svakome će biti teško protiv Srbije.

Dušan Tadić
foto: Starsport

Na čemu Srbija gradi svoje pobedničke ambicije na mundijalu?

- Na vrlo dobro odrađenim kvalfikacijama, poštenom odnosu reprezentativaca prema fudbalskoj igri, na sjajnoj atmosferi, koja odavno nije viđena u nekom sportskom kolektivu i selekciji u Srbiji. Znanju fudbalera, formi Vlahovića i Tadića i jednoj tradiciji gde Piksi mora da prođe grupnu fazu, jer je predodređen za tako nešto.

Dragan Stojković
foto: FSS

Kolike su Piksijeve zasluge za sjajne rezultate Srbije?

- Njegova zasluga je pre svega što je u nacionalnu selekciju doneo pravdu! Kod odabira igrača, što ima iskren odnos sa fudbalerima, njegovom iskustvu, reputaciji i moram iskreno reći, da odavno nijedan sportski radnik nije tako odmeren izjave davao sa maksimalnim poštovanjem protivnika i saradnika. Jednom rečju, ujedinitelj - zaključio je Rade Bogdanović.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track