ABRAMOVIČ U HAOSU! Englezi tvrde: Ruski oliharh OČAJNIČKI moli bogate prijatelje da mu pozajme MILION DOLARA
Foto: AP

NE MOŽE DO IMOVINE

ABRAMOVIČ U HAOSU! Englezi tvrde: Ruski oliharh OČAJNIČKI moli bogate prijatelje da mu pozajme MILION DOLARA

Fudbal -

Britanski tabloid "San" otkriva da je čuveni ruski oligarh Roman Abramovič prinuđen da pozajmljuje novac od prijatelja, kako bi pokrio redovne troškove.

Abramovič je pre početka rata u Ukrajini bio težak 13 milijardi evra, međutim, zbog ruske invazije na Ukrajinu, njegova imovina u brojnim zemljama je zamrznuta i trenutno ne može da dođe do nje.

Zbog toga je navodno prinuđen da od svojih bogatih prijatelja pozajmljuje po milion dolara kako bi platio redovne troškove. Novac mu je potreban kako bi mogao da plati ljude koji rade za njega. Njegovi nedeljni troškovi su oko 550 hiljada evra.

Rus, koji ima uticajne prijatelje širom sveta, obratio se za pomoć ljudima iz Holivuda, sa Vol Strita, ali i čuvenoj porodici Rotšild, prenosi San.

Nije poznato ko mu je izašao u susret.

Zanimljivo, Abramovič je odbacio tvrdnje da je tražio pozajmice od američkih prijatelja. Njegov portparol je rekao da "nije razgovarao, niti tražio sredstva od ovih pojedinaca".

Sjedinjene Američke Države još uvek nisu uvele sankcije Abramoviču, što znači da pozajmljivanje novca od njegovih američkih prijatelja ne bi bilo protiv pravila.

Kurir sport/Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track