PUTIN UTERAO STRAH U KOSTI GAZDI BIVŠEG PRVAKA EVROPE: Pobeći ću, ako ga sretnem, ĐAVOLI su mu pomutili pamet, on je ZLOČINAC!
Foto: Profimedia, EPA/Mikhail Klimentyev

provokacija

PUTIN UTERAO STRAH U KOSTI GAZDI BIVŠEG PRVAKA EVROPE: Pobeći ću, ako ga sretnem, ĐAVOLI su mu pomutili pamet, on je ZLOČINAC!

Fudbal -

Prvi čovek kluba FCSB pričao o politici i sukobu Ukrajine i Rusije

Kontroverzni rumunski tajkun Điđi Bekali gostovao je nedavno na jednoj rumunskoj televiziji, gde je pored fudbala pričao i o ratu u Ukrajini.

Điđi Bekali
foto: Profimedia

Gazda kluba FCSB, koji je do pre nekoliko godina baštinio tradiciju slavne Steaue u Rumuniji je poznat po provokativnim i problematičnim izjavama. Rekao je da se ne plaši rata, iako Rumunija graniči sa Ukrajinom i Moldavijom, te da ne navija ni za jednu stranu u sukobu.

- Ne bojim se rata, jer ne sledim ni Zelenskog, ni Putina. Ja samo pratim Isusa Hristosa, koji kaže da će biti ratova, ali neće biti kraja sveta - rekao je Điđi Bekali.

Rumun je nastavio da priča o visokoj politici.

- Nuklearnu energiju niko neće dati, jer se bojimo nuklearne energije. Zašto bi trebalo da se plašimo rata kada Rusi nisu uspeli da sruše Kijev? Kako srušiti Evropu koju brani NATO - zapitao se Bekali i nastavio:

- Ne zanimaju me tablete joda, jer to neće biti nuklearna bomba. Ko baci nuklearnu bombu, također će da umre. Ne pričam mnogo o Putinu jer se bojim. Znam, svaka borba je za novac. Ovaj rat je zbog novca, mislim, zbog bogatstva Ukrajine.

Vladimir Putin
foto: EPA / SERGEI GUNEYEV/SPUTNIK/KREMLIN

Potom se još jednom dotakao predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Ovaj rat je sitnica, gori je za Ukrajince. Mi pobeđujemo u ovom ratu. Moldavija nije naša, Putin će to dobiti za dva sata ako hoće. Nemoj ga više stavljati na sliku, jer ga se bojim. Pobeći ću ako ga sretnem. U svojoj kući imam bunker prekriven olovom - otkrio je Điđi Bekali na "RomaniaTV".

Na TV stanici Arena 3 Bekali je bio daleko oštriji prema predsedniku Rusije, ali i ruskom narodu.

- Mislim da je Putin shvatio glupost koju je učinio i povukao se. Đavoli mu pomračuju pamet! Ceo svet je protiv njega. Shvata gluposti koje je uradio. U Svetoj knjizi postoji poseban odeljak koji počinje sa Irodom. Tamo su, u toj posebnoj koloni, svetski zločinci. Za njih ne može biti oprosta. On hoće da deli pravdu nasiljem, krvlju. Potrebne su mere da se trajno izoluje. Ruski narod mora da shvati zločin koji čini - rekao je Bekali i nastavio:

Điđi Bekali
foto: Profimedia

- Verujem da će ruski narod koji je pravoslavni i hrišćanski uskoro biti prosvetljen. Jedan centimetar ako uđu na teritoriju NATO... To nije moguće. U Rumuniji ne može da prođe ni milimetar. Svi smo mi deca Hristova! Bože pomiluj!

Gazda FCSB zahvalan je gost na rumunskim televizijama, jer svojom pojavom i izjavama podiže gledanost emisija. U jeku pandemije koronavirusa pričao je o vakcinaciji i svojim fudbalerima, predstavljajući sebe kao antivaksera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track