DRAGOVIĆ JE PROFESOR, ZVEZDA GA ŽELI DO KRAJA KARIJERE: Momak je KLASA, odškolovao je Erakovića, čekaju ga Leković i Đurić!
Foto: Starsport©, Www.crvenazvezdafk.com

čuvar bisera

DRAGOVIĆ JE PROFESOR, ZVEZDA GA ŽELI DO KRAJA KARIJERE: Momak je KLASA, odškolovao je Erakovića, čekaju ga Leković i Đurić!

Fudbal -

Velika i izuzetno odgovorna uloga za defanzivca crveno-belih

Aleksandar Dragović je Zvezdino blago, nebrojeno puta su ovo u javnosti rekli trener Dejan Stanković i generalni direktor Zvezdan Terzić. Činjenica je da igra Crvene zvezde, posebno u zadnjoj liniji u mnogome zavisi od reprezentativca Austrije.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aleksandar Dragović (31) u prolećnom delu sezone dobio je još jednu ulogu u prvom timu Crvene zvezde. Pored toga što treba da unosi sigurnost i čvrstinu u najboljih 11, novi zadatak pred njim postavljen u januaru, kaže da ima edukativnu, profesorsku ulogu.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Njegov osnovni izazov ovog proleća je da odškoluje Strahinju Erakovića i kako sada stvari stoje više je nego na dobrom putu. Eraković ovog proleća i Eraković prošle sezone su dva različita igrača. Popularni Čupa je uz Aleksandra Dragovića postao ozbiljan defanzivac, pa i ne čudi što je već sada postao zanimljiv mnogim stranim klubovima koji ga žele na leto.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

Zato i ne čudi inicijativa generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da Aleksandru Dragoviću ponudi ugovor do kraja karijere.

Andrej Đurić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Želimo da Dragović karijeru završi u Crvenoj zvezdi. Od njega zavisi. Kako sada vidim, zadovoljan je i srećan ovde kod nas. A, to mnogo govori. Videli ste koliko je važna njegova uloga u ekipi, koliko je uticao na Erakovića, koji je uz Dragovića postao ozbiljan igrač - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić i dodao:

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Ovog proleća priključili smo Andreja Đurića prvom timu i on već mesecima radi sa Dragovićem i vidljivo je da je napredovao. Od leta, uz prvi tim biće i Stefan Leković, jedan od najtalentovanijih igrača iz naše omladinske škole, koji se do juna kali u seniorskom fudbalu u Grafičaru. Taj momak je ogroman potencijal, ima visinu, pregled igre, njegov način iznošenja lopte je sjajan. Sezona uz Dragovića i biće spreman za velika dostignuća.

Aleksandar Dragović
foto: Zorana Jevtić

Nije tajna da Aleksandar Dragović voli Crvenu zvezdu, uostalom zato je prošlog leta, na nagovor deda Zlativoja i došao na Marakanu. Ugovor ga veže do juna 2024. godine. Rekao je nedavno da bi voleo da karijeru završi u Austriji iz Beča, klubu u kojem je počeo. Na njemu je da odluči. Vreme će pokazati.

Strahinja Eraković

Godine: 21

Visina: 186 cm

Ugovor do: jun 2025.

Vrednost: 2.500.000 evra

Andrej Đurić

Godine: 18

Visina: 192 cm

Ugovor do: jun 2025.

Vrednost: 150.000 evra

Stefan Leković

Godine: 18

Visina: 195 cm

Ugovor do: jun 2026.

Vrednost: 1.000.000 evra

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track