ERAKOVIĆ JE NOVI VIDIĆ, TVRDE ITALIJANI: Mladi defanzivac Crvene zvezde skautiran od dva EVROPSKA VELIKANA!
Foto: EPA, Profimedia

Kapitalac

ERAKOVIĆ JE NOVI VIDIĆ, TVRDE ITALIJANI: Mladi defanzivac Crvene zvezde skautiran od dva EVROPSKA VELIKANA!

Fudbal -

Štopera crveno-belih prate Mančester junajted i Atletiko Madrid

Strahinja Eraković je naslednik Nemanje Vidića! Upravo tako italijanski mediji najavljuju mladog defanzivca Crvene zvezde, za koga pišu da ga prate skauti Mančester junajteda i Atletiko Madrida. Kurir za razliku od Italijana zna, da Erakovića prate i tri člana Serije A - Torino, Verona i Kaljari.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke, na leto bi mogli dobro da zarade na prodaji popularnog Čupe. Kako saznajemo početna cena od 3.000.000, ispod koje neće ići u Zvezdi, davno je premašena. Čelnici iz Ljutice Bogdana tražiće duplo veću sumu za svog bisera.

Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Rišairo Živković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ugledni italijanski list "Korijere delo sport" piše da je šansu Strahinji Erakoviću (21) dao trener Dejan Stanković, koji kako kažu hita ka trećoj titulu kao trener Crvene zvezde.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

"Stanković je otvorio put ovom centralnom defanzivcu pred kojim je sjajna budućnost. Prate ga Mančester junajted i Atletiko Madrid. Nosi dres sa brojem 25 i porede ga sa Nemanjom Vidićem. Igra za mladu reprezentaciju Srbije. Ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, odrastao je u Zvezdi i košta 3.000.000 evra. Premijer liga ili Primera, to ga čeka na leto - stoji u tekstu "Korijere delo sporta".

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pre dve nedelje, Strahinju Erakovića su u utakmici mlade reprezentacije Srbije protiv Severne Makedonije gledali skauti tri italijanska kluba - Torina, Verone i Kaljarija. Imali su šta da vide.

Pohvala trenera

Deki: Mali je kao Nesta!

Vetar u leđa mladom štoperu Strahinji Erakoviću dao je trener Dejan Stanković, nakon odluke struke da Miloš Degenek zimus napusti Marakanu. Posle utakmice sa Rendžersom, uporedio ga je sa Alesandrom Nestom, a Dejanova reč se poštuje i ceni u Evropi, posebno u Italiji. Za njegovo igračko sazrevanje na terenu, zaslužan je Aleksandar Dragović sa kojim igra u paru.

34

utakmice odigrao za Zvezdu

24

meča ove sezone u svim takmičenjima

184

centimetra visok je mladi štoper

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track