ZVEZDA OPET PISALA PIKSIJU: Crveno-beli tražili IZUZEĆE najboljeg srpskog sudije za večiti derbi!
Foto: Starsport

RAT SAOPŠTENJIMA

ZVEZDA OPET PISALA PIKSIJU: Crveno-beli tražili IZUZEĆE najboljeg srpskog sudije za večiti derbi!

Fudbal -

Nema mira u srpskom fudbalu, a pred predstojeći večiti derbi u subotu čini se da kulminacija dostiže vrhunac.

Nakon što se Partizan oglasio saopštenjem nakon spornih momenata na utakmici protiv Čukaričkog , nije se dugo čekalo na reakciju iz tabora večitog rivala.

Zvezda je opet pisala selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju koga smatraju za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Poštovani g. Stojkoviću,

Obraćamo Vam se povodom nastavka prvenstva Srbije gde nas od vikenda očekuju veoma važni mečevi plej ofa, a sa posebnim akcentom na sledeću derbi utakmicu između FК Crvena zvezda i FК Partizan.

Želimo da se nastavak prvenstva odigra što regularnije i sa tim u vezi moramo da Vam ukažemo na probleme delegiranja i ocenjivanja sudija. FК Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde. Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koga trenutno imamo.

Međutim imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FК Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Srđan Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FК Crvena zvezda a posebno u narednom derbiju.

Napomenućemo dve prethodne greške sudije Srđana Jovanovića koje su bile direktno u korist FК Partizan a direktno i indirektno na štetu našeg Кluba:

22.09.2019. godine: poništen regularan gol Nemanje Milunovića na derbi utakmici FК Crvena zvezda – FК Partizan pri rezultatu 0:0, u 76. minutu utakmice, zbog navodnog prethodnog faula nad golmanom koji nije postojao.

06.03.2022. godine: dosuđen nepostojeći penal za Partizan na utakmici FК Spartak –FК Partizan pri rezultatu 0:0, u 84. minutu utakmice, nakon zakasnele reakcije sudije Srđana Jovanovića iz „VAR sobe“ i ubeđivanja glavnog sudije da mora da svira penal.

Zvezda
foto: Starsport

Napominjemo da su obe gore navedene greške sudije Srđana Jovanovića potvrđene i od strane sudijske komisije FSS.

Imajte u vidu da je FК Crvena zvezda prethodno već tražio izuzeće sudije Srđana Jovanovića kao i da smo 07.03.2022. godine dostavili FSS zahtev da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

Nažalost do sada ne samo da FSS nije izašao u susret zahtevima našeg najvećeg Кluba, već nismo ni primili odgovor sa Vaše strane.

Želimo da naredni derbi kao i nastavak sezone prođe u najboljem mogućem sportskom duhu i fer pleju kako na terenu tako i van njega. Stim u vezi moramo pokazati međusobno puno poštovanje i razumevanje što je oduvek bila vrlina FК Crvena zvezda.

Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice. FК Crvena zvezda prihvata imenovanje bilo kog drugog sudije koji se nalazi na listi internacionalnih sudija FIFA i UEFA.

Na kraju molimo Vas da utičete da se obezbede u nastavku sezone fer i jednaki uslovi za sve klubove što uključuje i nesmetano korišćenje VAR tehnologije na svih preostalim mečevima Super lige Srbije imajući u vidu da smo svedoci brojnih problema po tom pitanju a što je u isključivoj i jedinoj nadležnosti FSS.

U očekivanju Vašeg zvaničnog izjašnjenja srdačno Vas pozdravljamo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track