ČARAPANI PROŠLI KROZ TRNJE DO ZVEZDA: Napredak je pobedom nad Metalcem obezbedio plej-of
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

ČARAPANI PROŠLI KROZ TRNJE DO ZVEZDA: Napredak je pobedom nad Metalcem obezbedio plej-of

Fudbal -

Napretkov najbolji igrač i kapiten tima Saša Marjanović u poslednjo utakmici prolećnog prvenstva trčao je kroz trnje i stigao do zvezda.

Posle pola sata igre u prvom poluvremenu ofanzivac Čarapana je uputio snažan projektil ka mreži Metalca, ali je golman tima iz Gornjeg Milanovca Marković krajnjim naporom opasan šut pod prečku skrenuo u korner. U sedmom minutu sudijske nadoknade na kraju utakmice Bog je pogledao tim iz grada pod Bagdalom i odveo ga u plej of. Nekadašnji igrač Radničkog iz Niša, Partizana i drugih klubova bio je strelac i spasilac Napretka, pa je tako naplatio svoje odlične igre u dresu crveno belih i postao slavodobitnik.

A šta je prethodilo odlučujućem momentu na utakmici?

Bio je to sedmi minut sudijske nadoknade vremena u drugom poluvremenu. Posle igranja rukom jednog od igrača gostiju dosuđen je slobodan udarac. Loptu je postavio na određeno mesto i preuzeo odgovornost na sebe – ko bi drugi nego kapiten. Kapitenski potez.

Saša Marjanović je snažno opalio i još jednoim dokazao da je veliki igrač, poput najvećih majstora fudbalske igre pogodio je nebranjeni deo mreže rivala. Njegov pogodak je doneo prvu prolećnu pobedu Napretku, ohrabrenje za novog stratega Zorana Milinkovića i veliki optimizam za plej – of, u kojem će se napraviti konačni redosled ekipa u Super ligi Srbije.

Dominantna igra Kruševljana sve vreme, posebno u drugom poluvremenu, šanse za šansama pred golom gostiju iz Gornjeg Milanovca obeležili su ovaj meč. Vlalukin je u 62. minutu pogodio okvir sopstvenog gola, dva puta je kapiten Stojić uspešno otklonio opasnost ispred Melunovića, a tri puta je golman Marković uspešno spašavao mrežu ispred mlađanog Đorđa Jovanovića.

U nekoliko navrata mirisalo je na gol i pobedu domaćina, ali lopta nije htela u mrežu gostiju. Ipak, pravda je zadovoljena u poslednjim sekundama utakmice. Kapiten Marjanović je još jednom dokazao da je pravi lider tima, jer je u odlučnom trenutku rešio meč i obezbedio dugo željeni plej – of Čarapanima i veliko slavlje na jednom od najlepših stadiona u Srbiji. Konac delo krasi.

U prvoj utakmici plej ofa Napredsk gostuje Vojvodini u Novom Sadu, a Metalac ide u plej aut i u veliku borbu za opstanak u fudbalskoj eliti.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track